ΣΜΥ – Υιοθεσία τάξης 2009

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 και ώρα 10:00 στην έδρα της Σχολής, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης θα απονείμει αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα στους Δευτεροετείς Σπουδαστές και Σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της τελετής «υιοθεσίας» Εθνικού Ήρωα από την τάξη 2009.

0 796

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 και ώρα 10:00 στην έδρα της Σχολής, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης θα απονείμει αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα στους Δευτεροετείς Σπουδαστές και Σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της τελετής «υιοθεσίας» Εθνικού Ήρωα από την τάξη 2009.

ΣΜΥ - Υιοθεσία τάξης 2009Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 και ώρα 10:00 στην έδρα της Σχολής, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης θα απονείμει αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα στους Δευτεροετείς Σπουδαστές και Σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της τελετής «υιοθεσίας» Εθνικού Ήρωα από την τάξη 2009.

Η τελετή «υιοθεσίας» Εθνικού Ήρωα καθιερώθηκε με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το έτος 2001, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διατήρηση της στρατιωτικής παράδοσης και η αναβίωση της ιστορικής κληρονομιάς του Ελληνικού Στρατού. Καθιερώθηκε κάθε τάξη νεοεισερχομένων Ευελπίδων – Σπουδαστών της ΣΜΥ να ονομάζεται με το όνομα ενός εθνικού ήρωα (κατ’ αρχήν αποφοίτου της ΣΣΕ – ΣΜΥ) και στη συνέχεια εφόσον εξαντληθούν οι απόφοιτοι των Σχολών, να δίδεται η ονομασία ενός εθνικού ήρωα Αξιωματικού – Υπαξιωματικού για τη ΣΣΕ και ΣΜΥ αντίστοιχα, ο οποίος διακρίθηκε για εξαιρετικά ηρωικές πράξεις κατά τους αγώνες του Έθνους.

Με αυτόν τον τρόπο οι Ευέλπιδες – Σπουδαστές της ΣΜΥ μελετούν σε βάθος τη ζωή του ήρωα, ο οποίος καθιερώνεται στην τάξη τους και τον θεωρούν σαν μέλος της. Στο δεύτερο έτος της ΣΜΥ προκηρύσσεται διαγωνισμός μελέτης (μονογραφία) μεταξύ των Σπουδαστών – Σπουδαστριών της τάξης, με θέμα τον ήρωα ή την προσωπικότητα που θα φέρει το όνομά του η αποφοιτήσασα τάξη, με ανάλογα χρηματικά έπαθλα για τις τρεις πρώτες μελέτες. Επιπλέον στους πρωτεύσαντες επιδίδεται και αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του ΓΕΣ. Σε όλους τους αποφοιτούντες Σπουδαστές και Σπουδάστριες απονέμεται ειδικό μετάλλιο το οποίο συνοδεύεται από ανάλογο λογότυπο που στη μια πλευρά φέρει το έμβλημα της ΣΜΥ και στην άλλη χάραξη με την προσωπογραφία του εκάστοτε ήρωα και αναμνηστικό δίπλωμα.

Ο Εθνικός Ήρωας ο οποίος «υιοθετήθηκε» από την Τάξη 2009 είναι ο Σχης (ΠΖ) Δούλης Δημήτριος. Ο Δημήτριος Δούλης γεννήθηκε στη Χειμάρρα το 1865. Κατατάχθηκε στο Στρατό ως εθελοντής το 1883. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών και προήχθη σε Ανθυπολοχαγό στις 20 Αυγ. 1888 , σε Υπολοχαγό στις 19 Απρ. 1898, σε Λοχαγό ΙΙ τάξεως στις 31 Δεκ. 1904, σε Λοχαγό I τάξεως στις 18 Ιαν. 1907, σε Ταγματάρχη στις 16 Σεπ. 1912, σε Αντισυνταγματάρχη στις 25 Σεπ. 1913 και σε Συνταγματάρχη στις 25 Απρ. 1915.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr