Ηρακλής Φίλιος: VIDEO από την Γέφυρα Διάβας και το πέρασμα με την χρήση της… σκάλας

Να λοιπόν που οι Διαβίτες ως πολυμήχανοι «έγραψαν και πάλι».

0 538

Να λοιπόν που οι Διαβίτες ως πολυμήχανοι «έγραψαν και πάλι».

Να λοιπόν που οι Διαβίτες ως πολυμήχανοι «έγραψαν και πάλι». Βλέποντας τη γέφυρα να έχει πάρει κλίση και να μην προχωράει με ταχείς ρυθμού η κατασκευή της, σκέφτηκαν έναν τρόπο για να περνάνε από τη Διάβα στην απέναντι μεριά. Δηλαδή από τον ένα κόσμο, στον άλλο κόσμο.

Γεφύρωσαν αυτό το χάσμα ανάμεσα στους δύο κόσμους με μία σκάλα. Αυτή η σκάλα τοποθετήθηκε στο μέσον περίπου της γέφυρας. Πραγματικά έχει δεθεί πολύ καλά από τη γέφυρα (τώρα θα μου πείτε ποια γέφυρα!!!!), τέλος πάντων στο υγιές κομμάτι της γέφυρας που ακόμη κρατιέται. Από εκεί κάποιος μπορεί από τη μία μεριά να φτάσει στην άλλη και το αντίστροφο. Δηλαδή από Καλαμπάκα προς Διάβα και από Διάβα προς Καλαμπάκα.

Ριψοκίνδυνο, αλλά όσοι τολμούν μπορούν να προσπαθήσουν.

Έτυχε να βρεθούμε σε μία τέτοια κατάβαση. Ο φίλος μας Βασίλης που δουλεύει στο πρατήριο του Ντάρντα κάθε μέρα αφήνει το μηχανάκι του στο γήπεδο της Καλαμπάκας. Από εκεί παίρνει το ποδήλατο του και φτάνει στη γέφυρα. Κατεβαίνει κάτω και φτάνει στη σκάλα. Εκεί έχει δέσει ένα σχοινί από τη γέφυρα. Δένει λοιπόν το ποδήλατο στο σχοινί, ανεβαίνει στη σκάλα και φτάνει πάνω στη γέφυρα. Εκεί «ψαρεύει» το ποδήλατο, και σαν easy rider φτάνει στο πρατήριο για να εργαστεί. Όταν δε τελειώσει την εργασία, κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις προκειμένου να φτάσει στο γήπεδο της Καλαμπάκας και να φτάσει στο αγαπημένο του μηχανάκι. Έτσι σκίζοντας τους αιθέρες, απολαμβάνει τις ανέσεις που δεν του χάρισε ένα απλό ποδήλατο!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνεται η προσπάθεια του Βασίλη να φτάσει μετά το τέλος της εργασίας στην πόλη της Καλαμπάκας. Δεν προτείνουμε αυτόν τον τρόπο μετάβασης με τη χρήση της σκάλας, αλλά όσοι το επιθυμούν να δοκιμάσουν και είναι τολμηροί, ας προσέλθουν. Σημασία έχει ότι οι πολυμήχανοι Διαβίτες «έκοψαν» δρόμο, φωνάζοντας στον χρόνο που τρέχει ως αντίπαλος για την κατασκευή της γέφυρας «eat my dust»!!!!

Αυτό δηλαδή που φωνάζει ο Βασίλης όταν γκαζώνει με το μηχανάκι του….

Ηρακλής Φίλιος

filios IMG 20160402 175516filios IMG 20160402 180248filios IMG 20160402 180354filios IMG 20160402 180421

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr