Καλαμπάκα: Ανησυχία από την αναφορά στο δελτίο ειδήσεων του STAR για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην ΠΑΠ

Ανησυχία προκάλεσε η αναφορά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα οποία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και το στρατόπεδο “ΖΙΩΓΑ” του Καστρακίου.

0 323

Ανησυχία προκάλεσε η αναφορά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα οποία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και το στρατόπεδο “ΖΙΩΓΑ” του Καστρακίου.

Ανησυχία προκάλεσε η αναφορά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα οποία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των άλλων και το στρατόπεδο “ΖΙΩΓΑ” του Καστρακίου πρώην ΠΑΠ.

Επίσης το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα αναφέρει:

Από σήμερα λειτουργούν τα 13 νέα “hot spot” για τους πρόσφυγες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμο ένα ακόμη στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Τρία κέντρα φιλοξενίας, είναι στην Αττική:

-Στη Μαλακάσα, στο πρώην στρατόπεδο πυρομαχικών Γερακινής, χωρητικότητας 4000 ατόμων.
-Στον Άγιο Ανδρέα, στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, για 500, ενώ
-Ξεχωριστό hot spot θεωρείται η επέκταση του κέντρου στον Ελαιώνα, όπου θα φιλοξενηθούν επιπλέον 700 πρόσφυγες

-Τα υπόλοιπα δέκα στην περιφέρεια:

-Στη Δράμα, στην παλιά καπναποθήκη, στη βιομηχανική ζώνη, για 800 ανθρώπους.
-Στις Θερμοπύλες, δεύτερο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, για 400.
-Τέσσερις καταυλισμοί στην Ήπειρο, συνολικής χωρητικότητας 2000 ατόμων: Στην Παιδούπολη Αγίας Ελεούσας, στο παλιό στρατόπεδο στο Βελισσάριο, στη μαθητική εστία, στα Δολιανά Καλπακίου και στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα.
-Άλλοι τέσσερις στη Θεσσαλία, ίδιας χωρητικότητας: στο παλιό στρατόπεδο Μπουγά, στη Λάρισα, στο κέντρο παραθερισμού, στο Μαλάκι Μαγνησίας, στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Ζιώγα, στο Καστράκι Καλαμπάκας, και στις πρώην αστυνομικές σχολές, στην Καρδίτσα.

Την άλλη Δευτέρα θα λειτουργήσει ως hot spot, το παλιό στρατόπεδο, στην Καναπίτσα Λιτοχώρου Πιερίας, το οποίο προβλέπεται να φιλοξενήσει 4.000 αλλοδαπούς.

Δείτε παρακάτω την αναφορά που γίνεται στο δελτίο ειδήσεων του STAR στο 21:30

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr