Ανασκόπηση των γεγονότων και δράσεων της Ένωσης Ξενοδόχων για το 2015

Κατά το περασμένο έτος 2015, μία χρονιά με έντονες πιέσεις, οικονομικές δυσκολίες και αβεβαιότητα, η ένωση ξενοδόχων νομού Τρικάλων

0 439

Κατά το περασμένο έτος 2015, μία χρονιά με έντονες πιέσεις, οικονομικές δυσκολίες και αβεβαιότητα, η ένωση ξενοδόχων νομού Τρικάλων

Κατά το περασμένο έτος 2015, μία χρονιά με έντονες πιέσεις, οικονομικές δυσκολίες και αβεβαιότητα, η ένωση ξενοδόχων νομού Τρικάλων με έδρα την πόλη μας την Καλαμπάκα σηματοδότησε μία πορεία δυναμική με σκοπό την εδραίωσή της ως εργαλείο ανάπτυξης και σταθερότητας.

Ως θεσμός, με διάθεση για συμβολή στην τοπική οικονομική ευημερία, μέσω των μελών και των εκπροσώπων της, πραγματοποίησε σειρά από δράσεις ΄΄σπέρνοντας΄΄ τους καρπούς για την ανάκαμψη του ξενοδοχειακού κλάδου και τη βελτιστοποίηση του τουριστικού προιόντος και της εν γένει παρεχόμενης υπηρεσίας.

Χαράσσοντας στρατηγικές, χτίζοντας γερές βάσεις και οργανώνοντας σωστές δομές, ευελπιστούμε με γνώμονα την έως σήμερα πορεία μας ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας οι οποίοι παραμένουν αέναοι , δυναμικοί και εποικοδομητικοί προσδοκώντας στην κατοχύρωση και καταξίωση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων!

Επιχειρώντας μία ανασκόπηση των γεγονότων στα οποία η Ένωσή μας συμμετείχε ως πρωταγωνιστής, αρωγός και συνεργάτης κατά το περασμένο έτος 2015 σας παρουσιάζουμε τις ακόλουθες δράσεις:

1) Ημερίδα με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα social media.
Έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προιόντων με στόχο την προώθησή τους διαμέσου των τουριστικών επιχειρήσεων.
Ημερίδα για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας.
2) Οργάνωση των εσωτερικών δομών τη ένωσης για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου.
3) Ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την TUV AUSTRIA HELLAS για την αξιολόγηση των καταλυμάτων και την κατάταξή τους σε αστέρια ή κλειδιά.
4) Σχεδιασμός για την ίδρυση γραφείων της Ένωσής μας στην Καλαμπάκα.
5) Εκπροσώπηση της ένωσης από τον πρόεδρο κ. Φαμίση Σωτήριο στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ΄΄Μένουμε Ελλάδα΄΄ στα πλαίσια της προβολής και διαφήμισης του τόπου μας και τοπικών προιόντων.
6) Οικονομική τακτοποίηση των μελών για την υγιή λειτουργία και υποστήριξη των συμφερόντων του κλάδου.
7) Τακτικές συνελεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό και την κατάρτιση του επιχειρηματικού σχεδίου με στόχο την προβολή – διαφήμιση της περιοχής μας και την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων στα πλαίσια που καθορίζει το νομοθετικό πλαίσιο.
8) Επίλυση διαφόρων προβλημάτων και συνεργασία με άλλους φορείς και το Δήμο Καλαμπάκας ως αρωγός (η ένωσή μας) σε κάθε προσπάθεια που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του τόπου μας και προάγει την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής μας.
9) Επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης με προσφορά τοπικών προιόντων – προσφορά τοπικών επιχειρήσεων και πρόσκληση παιδιών για φιλοξενία, συνάπτοντας ένα σύμφωνο συνεργασίας στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του φορέα μας.
10) Επίσκεψη σε εκθέσεις του εσωτερικού με σκοπό την εξασφάλιση τεχνογνωσίας και τον εμπλουτισμό του γνωστικού υποβάθρου και συμμετοχή σε δράσεις των ΣΕΤΕ και ΕΟΤ.

Σπύρος Δημ. Νικολογιάννης – Οικονομόλογος Msc
Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων Ένωσης Ξενοδόχων

DSC02571

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr