Στη Βουλή των Εφήβων τέσσερα τρικαλινά κορίτσια

Τέσσερα κορίτσια θα εκπροσωπήσουν το νομό μας στις εργασίες της 14ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τις Κωνσταντίνα Παπασίμου (5ο Λύκειο Τρικάλων), Μαρία Μπουλογεώργου (6ο Λύκειο Τρικάλων), Μαρία Κόφφα (1ο Λύκειο Καλαμπάκας) και Ειρήνη Μπακογιάννη (3ο Λύκειo).

0 315

Τέσσερα κορίτσια θα εκπροσωπήσουν το νομό μας στις εργασίες της 14ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τις Κωνσταντίνα Παπασίμου (5ο Λύκειο Τρικάλων), Μαρία Μπουλογεώργου (6ο Λύκειο Τρικάλων), Μαρία Κόφφα (1ο Λύκειο Καλαμπάκας) και Ειρήνη Μπακογιάννη (3ο Λύκειo). Τέσσερα κορίτσια θα εκπροσωπήσουν το νομό μας στις εργασίες της 14ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τις Κωνσταντίνα Παπασίμου (5ο Λύκειο Τρικάλων), Μαρία Μπουλογεώργου (6ο Λύκειο Τρικάλων), Μαρία Κόφφα (1ο Λύκειο Καλαμπάκας) και Ειρήνη Μπακογιάννη (3ο Λύκειo).

Οι συγκεκριμένοι μαθητές της β’ τάξης του λυκείου συμμετείχαν με εκθέσεις τους που αρίστευσαν στο διαγωνισμό και στη συνέχεια κληρώθηκαν ως τακτικοί έφηβοι βουλευτές για το 2009.
Από το νομό μας στη διαδικασία έλαβαν μέρος 208 μαθητές από 19 σχολεία και προκρίθηκαν στην τελική φάση όπου και έγινε η επιλογή μέσω κλήρωσης οι 39.
Στις θέσεις των αναπληρωματικών επιλέγηκαν οι Στεφανία-Δέσποινα Ευσταθίου (2ο Λύκειο Τρικάλων), Σταματία Ράκου (4ο Λύκειο Τρικάλων), Βάιος Βλάχος (8ο Λύκειο Τρικάλων) και Μαρία Νάσιου (Μουσικό Σχολείο Τρικάλων).
Να θυμίσουμε ότι στις 10 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση της α΄ φάσης της ΙΔ΄ Συνόδου του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων, έγινε στο κοινοβούλιο η κλήρωση για το ποιοι θα μετάσχουν στη Σύνοδο. Συνολικά, συμμετείχαν 16.964 μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης από 1.290 λύκεια της χώρας (ενιαία, ημερήσια, δημόσια, ιδιωτικά, ειδικά), από ΤΕΕ Α΄ κύκλου του ΥΠΕΠΘ και του ΟΑΕΔ και από λύκεια και τεχνικές σχολές της Κύπρου και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Η αξιολόγηση των δοκιμίων έγινε στο Ειδικό Κέντρο Αξιολόγησης της Βουλής των Εφήβων. Αφού αξιολογήθηκαν οι γραπτές εργασίες των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αναδείχθηκαν με ηλεκτρονική κλήρωση 252 έφηβοι βουλευτές απ’ όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, οκτώ επικρατείας, 20 από τον απόδημο ελληνισμό και 20 από την Κύπρο, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους.
Η Β΄ φάση της ΙΔ΄ Συνόδου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 7 Σεπτεμβρίου  και περιλαμβάνει τη φιλοξενία των εφήβων βουλευτών, τις συνεδριάσεις κατά επιτροπές και σε ολομέλεια των εφήβων βουλευτών, καθώς και το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται για το πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr