Μπλόκο στα ΜΜΕ από το υπουργείο για πρόσβαση στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων – Οι εξηγήσεις

Σε εξηγήσεις για την απόφαση να “μπλοκαρισθούν” τα ΜΜΕ από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, τα κέντρα φιλοξενίας

0 404

Σε εξηγήσεις για την απόφαση να “μπλοκαρισθούν” τα ΜΜΕ από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, τα κέντρα φιλοξενίας

Σε εξηγήσεις για την απόφαση να “μπλοκαρισθούν” τα ΜΜΕ από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, τα κέντρα φιλοξενίας  και τα κέντρα μετεγκατάστασης προχώρησε αργότερα το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνοντας λόγο για «προσωρινή αναβολή της πρόσβασης» και διευκρινίζοντας ότι «έγινε ύστερα από αίτημα των ίδιων των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών».

«Την παρούσα στιγμή – αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου – τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν όσους έχουν εισέλθει στη χώρα. Οι απασχολούμενοι στα κέντρα καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παρασχεθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν ,αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι. Κατά δεύτερον – προστίθεται – μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά και όσων εργάζονται σε αυτά είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών».

«Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρημένοι από την κρίση – συνεχίζει η ανακοίνωση – οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές Πανεπιστημίων στα κέντρα».

Το Υπουργείο διαβεβαιώνει τέλος ότι: «Σύντομα θα παρασχεθεί οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr