Επίθεση Ροντούλη κατά του Δημάρχου Καλαμπάκας για το Αλβανικό Σχολείο σε εκδήλωση

Την Καλαμπάκα επέλεξαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ για να καταθέσουν προτάσεις και επιλογές του κόμματός τους.  Συνάμα δε η Καλαμπάκα επιλέχθηκε γιατί ενέκυψε το θέμα της λειτουργίας του Αλβανικού Σχολείου στην περιοχή. Λειτουργία κατά την οποία ο ΛΑΟΣ είναι αντίθετος και καταγγέλλει τον Δήμαρχο κ. Μπουτίνα αλλά και τον Νομάρχη Τρικάλων.

0 400

Την Καλαμπάκα επέλεξαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ για να καταθέσουν προτάσεις και επιλογές του κόμματός τους.  Συνάμα δε η Καλαμπάκα επιλέχθηκε γιατί ενέκυψε το θέμα της λειτουργίας του Αλβανικού Σχολείου στην περιοχή. Λειτουργία κατά την οποία ο ΛΑΟΣ είναι αντίθετος και καταγγέλλει τον Δήμαρχο κ. Μπουτίνα αλλά και τον Νομάρχη Τρικάλων.

Την Καλαμπάκα επέλεξαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ για να καταθέσουν προτάσεις και επιλογές του κόμματός τους.
Συνάμα δε η Καλαμπάκα επιλέχθηκε γιατί ενέκυψε το θέμα της λειτουργίας του Αλβανικού Σχολείου στην περιοχή. Λειτουργία κατά την οποία ο ΛΑΟΣ είναι αντίθετος και καταγγέλλει τον Δήμαρχο κ. Μπουτίνα αλλά και τον Νομάρχη Τρικάλων. Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος.
Την παρουσίαση των δύο βουλευτών έκανε ο πρόεδρος Τρικάλων του ΛΑΟΣ κ. Χρήστος Τσιώλας
Πολατίδης Ηλίας (βουλευτής Σερρών)
Ο κ. Πολατίδης στην εισήγησή του ανέφερε πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ποιότητα και θέσεις. Έπλεξε το εγκώμιο του Ροντούλη και είπε ότι στις εκλογές αυτές πρέπει να σκεφτούμε πως θα ψηφίσουμε γιατί γίνονται σε κρίσιμη εποχή.
Σκάνδαλα, οικονομικά προβλήματα, δυσκολία στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, προβλήματα των αγροτών, λαθρομετανάστες και πολλά άλλα είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα.
Συνέχισε λέγοντας πως μέχρι το 2025 αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός στην Ελλάδα θα ζουν 5 εκατομμύρια μετανάστες.
Πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας και πολλοί δεν μπορούν.
Μεγάλες χώρες απέτυχαν να εντάξουν τόσο μεγάλο αριθμό, πόσο μάλλον η Ελλάδα που υστερεί σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας, αγροτικών θεμάτων, φύλαξη συνόρων κ.ά.
Ο κ. Πολατίδης αναφέρθηκε στην στάση που κράτησαν τα δύο μεγάλα κόμματα στο σχέδιο Ανάν, στο ζήτημα κατοχής της Κύπρου, στην ονομασία των Σκοπίων και της ένταξης αυτής της χώρας στην Ε.Ε.
«Δεν μπορεί ή δεν θέλει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να υπερασπίσει την Ελλάδα».
«Θα στείλει ο ΛΑΟΣ τουρίστες για ακόμη μια φορά στο Κοινοβούλιο;».
Έκλεισε λέγοντας ότι η νυν σύνθεση του Κοινοβουλίου είναι σημαντική, αφού θα συζητηθεί και θα παρθούν αποφάσεις για την νέα ΚΑΠ.
Αστέριος Ροντούλης (βουλευτής Λάρισας)
Ο κ. Ροντούλης στην ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη και του δημάρχου Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνα, έθεσε δε προς αυτούς μια σειρά ερωτήσεων.
Προς τον κ. Χατζηγάκη
Α) Είπε ότι ενέπαιξε τους κτηνοτρόφους αφού τους είχε υποσχεθεί 100 εκατομμύρια από το πακέτο των 500 εκ.
Εξέθρεψε ελπίδες οι οποίες διαψεύστηκαν.
Τι αντιμετώπιση θα τους επιφυλάξουν οι συντοπίτες του κτηνοτρόφοι;
Β) Γιατί δεν έγινε επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους Αγρότες μέχρι τον Φεβρουάριο όπως είχε υποσχεθεί;
Πέρυσι μοιράσθηκαν 116 εκατ. σε 950 χιλ. δικαιούχους, φέτος μείωσε τους δικαιούχους σε 270 χιλ. θα μοιράσει το ίδιο ποσό;
Γ) Το σύστημα συμπλήρωσης και πληρωμής δηλώσεων του ΟΣΔΕ είναι απαράδεκτο, θα επεκταθεί η δωρεάν σύνταξη των δηλώσεων και στους συνταξιούχους Αγρότες των 340 ευρώ;
Την παράσταση της συνέντευξης κέρδισε το θέμα της λειτουργίας σχολείου Αλβανικής γλώσσας στην Καλαμπάκα.
Ο κος Ροντούλης έθεσε μια σειρά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας λέγοντας ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα είχε τον κεμαλόφιλο Τρεμόπουλο τώρα έχει και τον Αλβανόπληκτο Μπουτίνα.
Τα ερωτήματα που έθεσε ο κος Ροντούλης προς τον κο Μπουτίνα είναι
1) Αν πρόκειται για ένα απλό φροντιστήριο ξένης γλώσσας γιατί ο Δήμαρχος ενεπλάκη στην εξεύρεση χώρου και εξοπλισμού
2) Αν είναι απλό φροντιστήριο γιατί έγινε τελετή διανομής βιβλίων στο γραφείο του παρουσία του Νομάρχη και του Αλβανού πρέσβη στην Ελλάδα;
3) Έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο των βιβλίων;
4) Ποιοι είναι αυτοί που διδάσκουν τα παιδιά; Έχουν επαγγελματική επάρκεια;
5) Ο κος Ροντούλης διάβασε την απάντηση του κου Μπουτίνα στην «Έρευνα» και ανταπάντησε σ’ αυτή λέγοντας ότι ο Δήμαρχος συγκρίνει ανόμοια πράγματα.
Τέλος ο κος Ροντούλης είπε ότι περιμένει άμεσα τις απαντήσεις του Δημάρχου και ότι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως η Αλβανία δεν μπορεί να ενταχθεί στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς, αν δεν προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.
Στην συνέντευξη Τύπου εκτός των δύο βουλευτών και του κου Χρήστου Τσιώλα συμμετείχαν οι κ.κ. Ντίνος Μπάρδας, Πουλιανίτης Στέφανος, Οικονόμου Κώστας και Μακρυγιάννης Χρήστος.
Η συνέντευξη εδόθη στο Ξενοδοχείο Αντωνιάδη.

Πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr