Αίσιο τέλος για τους Λαρισαίους ορειβάτες στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε στον Όλυμπο από ορειβατική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ

0 395

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε στον Όλυμπο από ορειβατική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ

Αίσιο τέλος είχε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε στον Όλυμπο από ορειβατική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ  για την ανεύρεση ζευγαριού λαρισαίων ορειβατών που χάθηκαν λόγω της ομίχλης στις βουνοκορφές του..

Οι δυο ορειβάτες λόγω της κακοκαιρίας χάθηκαν στην προσπάθειά τους να ανέβουν στον Άγιο Αντώνιο, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική η οποία και κινητοποίησε 5μελή ομάδα ορειβατών της 8ης ΕΜΑΚ με σκοπό να εντοπίσει τους αγνοούμενους με κέντρο επιχειρήσεων το ΚΕΟΑΧ.

Ο 57χρονος και η 58χρονη σύζυγός του, ιδιοκτήτες καταστήματος στη Λάρισα, ξεκίνησαν πεζοπορία στον Ολυμπο πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) του Στρατού Ξηράς στις Βρυσοπούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», γύρω στις 2.30 το μεσημέρι και στην περιοχή «Αγ. Αντώνιος» του Ολύμπου, το ζευγάρι αποπροσανατολίσθηκε λόγω της πυκνής ομίχλης και κάλεσε σε βοήθεια μέσω του διεθνούς αριθμού (112) έκτακτης ανάγκης.

Μετά από αρκετές ώρες πεζοπορίας κάτω από πολύ δύσκολες έως ακραίες καιρικές συνθήκες (ισχυρή χιονοθύελλα και μηδενική ορατότητα) η ομάδα των διασωστών εντόπισε το ζευγάρι στην περιοχή «Σκολιό» σε άσχημη κατάσταση λόγω των καιρικών συνθηκών και με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα μεταφέρθηκαν ασφαλώς για να παραληφθούν στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr