Σχόλιο αναγνώστη για την ύπαρξη των Μουσείων και της Βιβλιοθήκης στην Καλαμπάκα

Σχόλιο στο δημοσίευμα που αφορούσε την επίσκεψη και τις δραστηριότητες που έγιναν στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας αλλά και στην Βιβλιοθήκη έγραψε ο κ. Ιωάννης Καραγεώργος

0 365

Σχόλιο στο δημοσίευμα που αφορούσε την επίσκεψη και τις δραστηριότητες που έγιναν στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας αλλά και στην Βιβλιοθήκη έγραψε ο κ. Ιωάννης Καραγεώργος

Σχόλιο στο δημοσίευμα που αφορούσε την επίσκεψη και τις δραστηριότητες που έγιναν στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας αλλά και στην Βιβλιοθήκη έγραψε ο κ. Ιωάννης Καραγεώργος και το δημοσιεύουμε πέραν του άρθρου και σε ξεχωριστό δημοσίευμα. 

Διαβάστε το… αξίζει!

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που προχώρησαν στην υλοποίηση του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας αλλά και στους ανθρώπους που στηρίζουν την ιδέα. 

Είναι πολύ όμορφο και ενθαρρυντικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Δημοτική Βιβλιοθήκη (επιτέλους!!)) για την πόλη της Καλαμπάκας που δυστυχώς για πολλά χρόνια αποτελούσε πνευματικώς μια {νεκρή πόλη} δίχως κανένα ουσιαστικό ερέθισμα μαζικής πνευματικής και πολιτισμικής καλλιέργειας τόσο για νέα παιδιά (σημαντικότερο) όσο και για μεγάλους.

Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για τον αρχαίο και νεότερο ελληνικό πολιτισμό αλλά και την παράδοση μας με πραγματικό πνεύμα και όχι να τα επικαλούμαστε επιφανειακά σε ομιλίες ως φραστικά πυροτεχνήματα.

Αυτό είναι ένα στοιχείο προσωπικότητας που καταρχάς πρέπει να το αναπτύξουν οι μεγαλύτεροι και δη οι εκπαιδευτικοί ούτως ώστε να μεταδώσουν στα νέα παιδιά τα στοιχεία του πολιτισμού, στο σύνολό του, ως τρόπο ζωής και όχι ως κείμενο εξέτασης για την επόμενη ημέρα.

Μακάρι να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες για την πόλη και προπάντων να αρχίσουν οι πολίτες να στηρίζουν τέτοιες ιδέες…αλλά και την προσωπικότητα τους.

Ιωάννης Καραγεώργος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr