Ξεκινώντας το ταξίδι σας στο πόκερ στο Neon54: Βασικοί παράγοντες επιτυχίας

0 11

Τον 18ο αιώνα, το πόκερ έγινε ένα δημοφιλές παιχνίδι καρτών. Τώρα παίζεται καθημερινά από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών καταστάσεων. Παρά τη δημοτικότητα του κλάδου στο Neon54, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα βασικά του. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τις βασικές έννοιες για ένα επιτυχημένο παιχνίδι πόκερ.

Γενικοί κανόνες

Το Texas Hold’em είναι το πιο συνηθισμένο είδος πόκερ μεταξύ των παικτών. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσετε έναν συνδυασμό μεγαλύτερο από τους αντιπάλους και να πάρετε όλο το ποτ. Το Texas Hold’em παίζεται από δύο έως εννέα παίκτες χρησιμοποιώντας μια τράπουλα 52 φύλλων.

Μοίρασμα φύλλων

Πριν από το μοίρασμα στο Neon54, καθορίζεται η θέση κάθε παίκτη. Ένας αρχάριος παίκτης πόκερ θα πρέπει να θυμάται τις δύο κύριες θέσεις από τις οποίες οι παίκτες τοποθετούν υποχρεωτικά blind πονταρίσματα: το μικρό blind (SB) και το μεγάλο blind (BB). Αφού τοποθετηθούν τα υποχρεωτικά στοιχήματα, μοιράζονται σε κάθε παίκτη δύο φύλλα τσέπης ανάποδα.

Showdown

Όταν περάσουν όλοι οι γύροι μοιράσματος, αποκαλύπτουν τα φύλλα τους οι παίκτες του πόκερ. Νικητής είναι ο κάτοχος του ισχυρότερου συνδυασμού ή αυτός που μπορεί να αναγκάσει τους αντιπάλους του να εγκαταλείψουν το παιχνίδι με ένα στοίχημα, αναγκάζοντάς τους να πετάξουν τα φύλλα τους.

Οι γύροι προσφορών

Υπάρχουν τέσσερις γύροι προσφορών στο πόκερ: preflop, flop, turn και river. Πριν ξεκινήσει ο επόμενος γύρος, πρέπει να ισοφαρίσετε το μέγιστο ποντάρισμα πίσω από το ταμπλό ή να κάνετε check αν δεν υπάρχει raise.

Στάδια παιχνιδιού και σειρά πονταρίσματος

 

Για να παίξετε πόκερ στο Neon54, πρέπει να γνωρίζετε τα στάδια του παιχνιδιού. Η σειρά των πονταρισμάτων καθορίζεται από το κουμπί. Πηγαίνει στους παίκτες δεξιόστροφα. Πριν μοιραστούν τα φύλλα, οι δύο παίκτες στα αριστερά του ντίλερ πρέπει να τοποθετήσουν υποχρεωτικά στοιχήματα.

Preflop

 

Στο preflop, οι χρήστες δεξιόστροφα, ξεκινώντας από το big blind, λαμβάνουν μία από τις εξής αποφάσεις:

  • Call – για να ισοφαρίσουν το ποντάρισμα του αντιπάλου.
  • Raise – για να αυξήσουν το ποντάρισμα.
  • Fold – για να πάνε πάσο.

Η τελευταία απόφαση λαμβάνεται από τον παίκτη που κάθεται στο μεγάλο blind. Αυτή η θέση έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο preflop- γνωρίζοντας τις προθέσεις όλων των συμμετεχόντων, μπορείτε να εκτιμήσετε την ισχύ σας.

Flop

Μετά από όλα αυτά, οι παίκτες πόκερ έχουν λάβει μια απόφαση στο preflop, και το παιχνίδι περνάει στο δεύτερο γύρο. Αυτό ονομάζεται flop. Σε αυτόν τον γύρο, τρία ανοιχτά φύλλα τοποθετούνται στο ταμπλό. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν check και να παραλέιψουν το turn χωρίς να ποντάρουν ή να ρίξουν φύλλα . Εάν ο αντίπαλος κάνει raise, οι υπόλοιποι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν call, να κάνουν re-raise και να κάνουν fold. Όλοι οι συμμετέχοντες στην παρτίδα πρέπει να ισοφαρίσουν το ποντάρισμα για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Turn

Το turn είναι ο τρίτος γύρος του bidding, όπου το τέταρτο φύλλο τοποθετείται στο κοινό ταμπλό. Όλες οι πιθανές ενέργειες και οι σειρές κινήσεων για τους παίκτες πόκερ παραμένουν οι ίδιες.

River

Το τελευταίο straight στο πόκερ είναι το river. Αυτός ο γύρος αρχίζει όταν μοιραστεί το τελευταίο κοινό φύλλο στο τραπέζι. Σε αυτό το στάδιο, οι παίκτες πόκερ μπορούν να κάνουν τα τελευταία τους στοιχήματα πριν από το showdown.

Showdown

Το showdown είναι το τελικό στάδιο. Για να καθοριστεί ο νικητής, οι εναπομείναντες παίκτες στην παρτίδα ανοίγουν τα φύλλα τους και συγκρίνουν τις δυνάμεις τους. Εάν αρκετοί παίκτες πόκερ έχουν συγκεντρώσει πανομοιότυπους συνδυασμούς πέντε φύλλων, το ποτ μοιράζεται μεταξύ τους.

Είδη πόκερ ανά όριο

Υπάρχουν τρία είδη Texas Hold’em ανάλογα με το ύψος των στοιχημάτων:

  • Όριο.
  • Όριο ποτ
  • Χωρίς όριο.

Limit

Στο Limit Texas Hold’em στο Neon54, το μέγιστο ύψος του raise είναι περιορισμένο. Στην πειθαρχία, υπάρχουν δύο έννοιες που απουσιάζουν από την κλασική ποικιλία: τα μικρά και τα μεγάλα πονταρίσματα. Το πρώτο περιορίζει το μέγιστο ποντάρισμα στο preflop και στο flop, το δεύτερο – στο turn και στο river.

Το μικρό ποντάρισμα είναι συνήθως το μισό του μεγάλου πονταρίσματος.

Σε έναν γύρο πονταρίσματος, μπορείτε να αυξήσετε το ποντάρισμά σας το πολύ τρεις φορές. Μετά από αυτό, οι παίκτες μπορούν μόνο να κάνουν call. Κατά τα άλλα, η τακτική δεν διαφέρει από το κλασικό Texas Hold’em.

Όριο ποτ

Στο όριο ποτ του Texas Hold’em, το μέγιστο ύψος πονταρίσματος περιορίζεται από το άθροισμα του τρέχοντος ποτ και του προηγούμενου πονταρίσματος του αντιπάλου. Μπορείτε να ποντάρετε λιγότερες μάρκες, αλλά δεν μπορείτε να ποντάρετε περισσότερα.

Χωρίς όριο

Το παιχνίδι χωρίς όριο είναι το πιο δημοφιλές είδος Texas Hold’em. Εδώ, οι παίκτες πόκερ μπορούν να ποντάρουν οποιοδήποτε ποσό σε κάθε γύρο. Το παιχνίδι είναι πιο δυναμικό από τα προηγούμενα, αλλά λόγω των συχνών πονταρισμάτων all-in, είναι πιθανό να χάσετε χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν ενεργήσετε σωστά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr