Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Γ1΄ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

0 1.072

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 το τμήμα Γ1΄ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου, στα ασκηταριά του Αγίου Νικολάου Μπάντοβα και του Αγίου Αντωνίου, στην Ντούπιανη και στο εργαστήρι κεραμικής της κας Μάρως Θεοδώρου.

Η μεταφορά και ξενάγηση των μαθητών ήταν προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Visit Meteora. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Κουρέλη και την κα Μάρω Θεοδώρου για την εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Τους/τις μαθητές/τριες συνόδεψαν η εκπαιδευτικός του τμήματος κα Γραμμάτη Θεοδώρα και η Διευθύντρια του σχολείου κα Τζέλιου Ευτυχία. Στόχος μας ήταν τα παιδιά να μάθουν πως τα Μετέωρα αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς  της UNESCO, να δουν από κοντά την μονή  Αγίου Στεφάνου και να ακούσουν για την ιστορία του, να γνωρίσουν τα ασκηταριά και να μάθουν για τους πρώτους ασκητές και μοναχούς των Μετεώρων. Να πληροφορηθούν πως η Ντούπιανη κάθε Κυριακή μεσημέρι αποτελούσε σημείο συνάντησης όλων των ασκητών που ζούσαν σε σπηλιές στους βράχους.  Να ακούσουν την ιστορία για τον Άγιο Γεώργιο τον Μαντηλά. Τέλος στο εργαστήριο- κοιτίδας πολιτισμού για την περιοχή μας, της Διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδος Μάρως Θεοδώρου να έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να δημιουργήσουν με το μαγευτικό υλικό, τον πηλό, μικρά τεχνουργήματα.

Οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν με το παραπάνω όπως συμπεράναμε από την αποτύπωση γραπτώς των εντυπώσεων των μαθητών/τριών κατά την επιστροφή τους στο σχολείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr