29 προσλήψεις γιατρών στο νομό Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την πρόσληψη 2.000 νέων γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Οι εργασίες της Κοινής Επιτροπής υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά από 8 συνεδριάσεις έφτασαν στο τέλος τους.

0 333

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την πρόσληψη 2.000 νέων γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Οι εργασίες της Κοινής Επιτροπής υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά από 8 συνεδριάσεις έφτασαν στο τέλος τους. Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την πρόσληψη 2.000 νέων γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Οι εργασίες της Κοινής Επιτροπής υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά από 8 συνεδριάσεις έφτασαν στο τέλος τους. Όπως μας ενημερώνει το μέλος της επιτροπής και γιατρός του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Σ. Παπαδόπουλος στο νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας θα κατανεμηθούν συνολικά 29 θέσεις.

Ειδικότερα η Κοινή Επιτροπή διεκπεραίωσε σημαντικά καθήκοντα:
– δημιούργησε πλήρη βάση δεδομένων για τη σημερινή στελέχωση του Ε.Σ.Υ. (δεν υπήρχε), τον τρόπο εφημέρευσης και τον αριθμό των εφημεριών
– κατέγραψε τεράστιο όγκο στοιχείων, με τις προτάσεις Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Επιστημονικών Συμβουλίων, Διοικήσεων Νοσοκομείων, Διευθυντών Κλινικών -Τμημάτων, για τις συνολικές ανάγκες τους σε νέες προσλήψεις .
– αξιολόγησε και ιεράρχησε τις προτάσεις, με κεντρική επιδίωξη την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν.3754\ 09 που προσδιορίζει ότι κατά προτεραιότητα θα προσληφθούν γιατροί στα υποστελεχωμένα Τμήματα ώστε οι εφημερίες που πραγματοποιούνται να μην υπερβαίνουν τις 7 ενεργείς ή τις 11 παντός τύπου.
– υιοθέτησε όλες τις προτάσεις στελέχωσης των Μ.Ε.Θ., των Μ.Α.Φ., των ΜΕΘ Παίδων, των Μ.ΕΝ.Νεογνών
– ενίσχυσε τα Νοσοκομεία -Κέντρα Υγείας των Νησιών, της παραμεθόριας ζώνης, της περιφέρειας
– έδωσε προβάδισμα στη στελέχωση των Τμημάτων που καλύπτουν τα Τ.Ε.Π.
– συμφώνησε για πιλοτική λειτουργία 13 αυτοτελών ΤΕΠ σε Νοσοκομεία που έχουν υποδομή και υπήρχε σύμφωνη γνώμη Διοικήσεων και γιατρών
– ενίσχυσε τα περιφερειακά τμήματα του ΕΚΑΒ με 35 νέους γιατρούς, και τη λειτουργία των Αστικών Κέντρων Υγείας Ευόσμου και Βύρωνα
– διευκόλυνε τη προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης
– έλαβε υπόψη και εκπαιδευτικά κριτήρια για την κατανομή των νέων θέσεων ειδικευομένων
Ο τελικός πίνακας του σχεδιασμού της Επιτροπής για την κατανομή των 1.510 νέων θέσεων ειδικών γιατρών στα Νοσοκομεία, 152 στα Κέντρα Υγείας, 35 στο ΕΚΑΒ και 303 ειδικευόμενων παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας και αναμένεται η σύντομη προκήρυξή τους για υποβολή αιτήσεων.
Η αναγκαιότητα της άμεσης προκήρυξης καθίσταται επιτακτική και από το καθήκον των δημόσιων υπηρεσιών υγείας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της νέας γρίπης Α.
Για τον Νομό Τρικάλων οι 29 θέσεις που περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα είναι:
Νοσοκομείο Τρικάλων
Ειδικών γιατρών 20: για την Μ.Α.Φ., για το Τ.Ε.Π., 1 Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος, Ακτινολόγος, Αναισθησιολόγος,  Γαστρεντερολόγος,  Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Παθολόγοι, 1 Χειρουργός, Αιματολόγος, Μικροβιολόγος
Ειδικευόμενων γιατρών 7: Καρδιολογίας,  Ακτινολογίας, Ορθοπεδικής,  Χειρουργικής, Γενικής Ιατρικής
Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας 2:  Παιδίατρος, 1 Μικροβιολόγος.
 
 
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr