“Χριστός Ανέστη” ακούστηκε σήμερα από τις εκκλησίες τις Καλαμπάκας

0 1.862

Απόψε Τρίτη γιόρτασε η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην ορθόδοξη λειτουργική ζωή, κάθε Δεσποτική και Θεομητορική εορτή εορτάζεται συνήθως επί μία εβδομάδα, με εξαίρεση την εορτή του Πάσχα, η οποία εορτάζεται επί 39 συνεχόμενες ημέρες. Την τελευταία ημέρα αυτού του λειτουργικού κύκλου, τελείται η απόδοση της εορτής,  κατά την οποία οι ακολουθίες, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι ίδιες με την κύρια ημέρα.

Με βάση τα ανωτέρω, η απόδοση του Πάσχα η οποία θα τελεσθεί και φέτος στους ιερούς ναούς, όπως κάθε έτος άλλωστε, δεν αποτελεί μετάθεση της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Έτσι απόψε στις 21:30 ξεκίνησε ο εσπερινός με το “Χριστός Ανέστη” να ψάλλεται περίπου στις 22:00 και εν συνεχεία να ακολουθούν ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία η αναστάσιμη όπως ακριβώς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr