Χρήστος Ζαραμπούκας: Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη και ουσιαστική στήριξη το επιχειρείν ΜΜΕ στα Τρίκαλα και γενικότερα στην Ελλάδα

0 846

Ύστερα από αλλεπάλληλες συζητήσεις με επαγγελματίες με ανθρώπους της αγοράς ,προβληματισμούς για την επόμενη ημέρα το γενικό συμπέρασμα είναι ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη και ουσιαστική στήριξη το επιχειρείν ΜΜΕ στα Τρίκαλα ´αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα.

Είμαστε πλέον στην φάση, όπου τα πρώτα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων τους και των ευάλωτων ομάδων, ολοκληρώνονται σε μια πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια να συγκρατήσουν την συνοχή της κοινωνίας.

Τα δύσκολα όμως τώρα ξεκινάνε και η επόμενη ημέρα επανεκκίνησης της οικονομίας, μας βρίσκει με πολλά προβλήματα, σωρευμένες ανάγκες και απαιτήσεις, αγωνία για το πως θα κατορθώσουμε να επιβιώσουμε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Είναι κατανοητό σε όλους ότι αυτό το διάστημα τίποτα δεν λειτουργεί, έσοδα δεν μπαίνουν στα ταμεία των επιχειρήσεων, αλλά οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν.

Οι λογαριασμοί ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, ενοίκια, συντηρήσεις εξοπλισμών, προμήθεια πρώτων υλών, εμπορευμάτων, απαιτήσεις δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών (άσχετα που δόθηκαν παρατάσεις, θα τις βρούμε μπροστά μας), οι υποχρεώσεις του προσωπικό, δεν σταμάτησαν και συνεχίζουν να συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα που θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις μας, όλα αυτά να πρέπει να τακτοποιηθούν, στραγγαλίζοντας περαιτέρω την επιχειρηματικότητα.

Απαιτούνται γενναία μέτρα, που δεν έχουμε ξαναδεί και αποφάσεις που θα πρέπει να αγγίξουν την πραγματική οικονομία άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς αστερίσκους και αποκλεισμούς.

Το κρίσιμο σημείο και αυτό που ζητούμε όλοι μας, είναι η πραγματική ρευστότητα, διαμέσου της πρόσβασης σε κεφάλαια κίνησης, σε φθηνό χρήμα, που πρέπει να είναι εύκολη με απλές διαδικασίες , μη χρονοβόρα , και για όλους.

Πολύ απλά η κάθε επιχείρηση χρειάζεται εκείνα τα κεφάλαια, που θα της δώσουν την δυνατότητα επανεκκίνησης και συνέχισης της δραστηριότητας της.

Δυστυχώς η υγειονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε αυτή θα τελειώσει.

Πρέπει όμως άμεσα να ανακοινωθεί μια νέα Δέσμη Μέτρων, που να αφορά όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους – να μην αποκλείεται καμία επιχείρηση με άμεση εφαρμογή, για την επόμενη ημέρα, έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα της αισιοδοξίας και της δυνατότητας ανάκαμψης της οικονομίας.

Χρήστος Ζαραμπούκας Β Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr