Χρήστος Ζαραμπούκας: Πρέπει να στηριχτούν τα εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος της Καλαμπάκας

0 463

Τη δραματική πτώση τζίρου για τα εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, στην αγορά της Καλαμπάκας υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστος Ζαραμπούκας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Όπως κατέδειξε και πρόσφατη έρευνα τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά και τα οποία ως γνωστό επαναλειτούργησαν από τον περασμένο μήνα παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικό τζίρο λόγω πραγματικής έλλειψης πελατείας, καθώς στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό που έως σήμερα είναι ανύπαρκτος.

Για τη στήριξη των καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος, το Ε.Τ. έχει ζητήσει να αντιμετωπιστούν ως αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις και να ενισχυθούν με τα ειδικά μέτρα στήριξης, ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία το 2021 με την προσδοκία μίας δυναμικής επανόδου του τουριστικού ρεύματος.

Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι η μείωση του ενοικίου κατά 40%, με παράλληλες φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και η αναστολή ακόμη 60 ημερών για τις επιταγές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.