Χατζηγάκης: «8 προτάσεις για την στήριξη της εστίασης»

1 842

Μπαίνοντας στην εποχή μετά τους περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα η κυβέρνηση θα ανακοινώνει σταδιακά σειρά μέτρων για την στήριξη της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μικέλης Χατζηγάκης καταθέτει 8 προτάσεις για την στήριξη της εστίασης, η οποία είναι από τους κλάδους που δίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Έλληνες. Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δώσει περισσότερο εξωτερικό χώρο στις επιχειρήσεις εστίασης.

Αναμφισβήτητα, η εστίαση θα είναι από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους από αυτή την κρίση και σύμφωνα με εκτιμήσεις με λουκέτο απειλούνται έως και τα μισά μαγαζιά, ενδεχόμενο το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα την ανεργία και θα διαρρήξει την κοινωνική συνοχή.

Με βάση τα παραπάνω ο Μικέλης Χατζηγάκης θα καταθέσει στην ΝΔ τις ακόλουθες προτάσεις:

1. Μείωση ΦΠΑ στο 9% αντί για 13% (και 24% στον καφέ και στα ροφήματα) που βρίσκεται σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπορος αγοράζει τον καφέ, για παράδειγμα, με 13% ΦΠΑ και αποδίδει 24%.

2. Διευκολύνσεις σε πάγια κόστη (π.χ. ΔΕΗ) για 12 μήνες ώστε να πάρουν ανάσα οι επαγγελματίες μέχρι να ορθοποδήσουν

3. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 40% από τα σημερινά επίπεδα

4. Μείωση δημοτικών τελών για το επόμενο δωδεκάμηνο και μηδενική απόδοση στα δημοτικά τέλη για τους 3 μήνες που ήταν κλειστά τα μαγαζιά.

5. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ

6. Ευέλικτα ωράρια εργασίας για τους εργαζομένους ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις

7. Προώθηση δανείων με μικρά έως μηδενικά επιτόκια (ανάλογα με τον τζίρο) για τους επόμενους 16 μήνες

8. Να υπάρξει παράταση στην επαγγελματική μίσθωση έτσι ώστε όσα συμβόλαια έγιναν το 2009 και το 2010 να λήγουν άμεσα και, κατά συνέπεια, να απειλούνται χιλιάδες επαγγελματίες με έξωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Σκαμιάς λέει

    Εγώ προτείνω να τους δώσουμε 50 τσουβάλια πατάτες. 30 καφάσια ντομάτες, 35 τσουβάλια κρεμμύδια, 40 τενεκέδες λάδι, για μαϊντανό δεν ξέρω κάνε κουμάντο εσύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.