Το πρόγραμμα Λειτουργιών του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου

0 624

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Σταγών κ΄ Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Την Κυριακή 17 Μαΐου θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Κατά την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Κωνσταντίνου Κοκόρα.  

Την Τετάρτη 20 Μαΐου το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την τελευταία εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, ανακοινώνεται ότι οι ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας από την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου θα τελούνται σύμφωνα με τα κάτωθι:

α) Σε κάθε Ναό επιτρέπεται η παρουσία ενός πιστού ανά 10 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους 1,5 μέτρο, με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών τους 50. Η ίδια απόσταση πρέπει να τηρείται και από τους πιστούς οι οποίοι θα βρίσκονται στο προαύλιο.

β) Οι Κωδωνοκρουσίες και η χρήση μεγαφώνων γίνονται κατά την συνήθη τάξη.

γ) Σε κάθε Ναό θα υπάρχει στην είσοδο αντισηπτικό.

δ) Τα Ιερά Μυστήρια τελούνται κανονικώς, με τον αριθμό πιστών ανά Εκκλησία όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

ε) Δεν επιτρέπεται η παράθεση επιμνημόσυνων δεξιώσεων στις αίθουσες των Ναών καθώς και στα Αρχονταρίκια των Ιερών Μονών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.