« Το κλείσιμο της οδού Τρικάλων » – Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

1 1.079

Είναι το κυρίαρχο θέμα των τελευταίων ημερών  με αυξομειούμενες εντάσεις, οι οποίες τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατούν το τοπίο θολό και την τοπική κοινωνία σε σύγχυση για το ποιο είναι τελικά το σωστό!

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Είναι γεγονός πως το κυκλοφοριακό ,ειδικά στο κέντρο της πόλης της Καλ/κας , μας ταλαιπωρεί όλους ( κατοίκους και επισκέπτες) , καθ’όλη τη διάρκεια του έτους ιδιαίτερα όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και οι κατά καιρούς προσπάθειες που έγιναν για την επίλυση του ,αφ’ενός απέτυχαν οικτρά αφ’ετέρου στάθηκαν και μοιραίες    ( πολιτικά εννοώ).

Κατά την ταπεινή μου άποψη ,μια δημοτική αρχή πριν προβεί σε μια καθοριστικής σημασίας επιλογή- απόφαση, πρέπει να έχει συγκεκριμένο σχέδιο και προσανατολισμό το οποίο θα είναι αποτέλεσμα διαρκούς διαβούλευσης και διαλόγου με την ίδια την κοινωνία.

Διάλογος σε οργανωμένη βάση και σε βάθος χρόνου θα έλεγα ( αλήθεια ποιος ο λόγος της επίσπευσης να κλείσει σώνει και καλά τώρα; Μάλιστα και με εκπτώσεις τελικά να κλείσει όχι όλη η Τρικάλων αλλά από από το ύψος του Δασαρχείου έως το ξενοδοχείο Διβάνη; Προσθετικά να συμπεριλαμβάνει και τμήματα των οδών Βλαχάβα και 28ης Οκτωβρίου!!!)

Αγαπητοί μου ,

Ευρισκόμενοι σε μια μεταβατική περιόδο ,όπου ο κίνδυνος από το κορονοίο δεν έχει ακόμη εκλείψει και έχοντας μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα( μιλάω για το ότι στην οδό Τρικάλων για την ώρα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι καφετέριες ,τα ουζερί  και οι ταβέρνες δεν σφύζουν από ζωή, τα μποτιλιαρίσματα από τον μεγάλο όγκο των αυτοκινήτων  αποτελούν παρελθόν- επαναλαμβάνω και πάλι λόγω της πανδημίας και της εξ αυτού του λόγου περιορισμένης κίνησης- θα μπορούσε το θέμα να πάρει μια αναβολή  και να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και μελέτης σε βάθος χρόνου .

Διάλογος με την κοινωνία λοιπόν αγαπητοί μου συνδημότες και παρουσίαση –γιατί όχι από την επιτροπή διαβούλευσης- ενός συγκεκριμένου σχεδίου ,αποτέλεσμα εργασίας τεχνοκρατών και συγκοινωνιολόγων στο οποίο θα λαμβάνονται υπ’όψιν οι συνέπειες αλλά θα προτείνονται και λύσεις.

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα δεν μπορείς να αυτοσχεδιάζεις ,δεν μπορείς να πορεύεσαι με έπαρση και εγωισμό,ακολουθώντας έναν καθαρά μοναχικό δρόμο. Χρειάζονται αναλύσεις με επάρκεια και σε ικανό βάθος,θα μπορούσα να πω ,χρειάζεται η δημιουργία ενός Master Plan.

Μόνο ο ορθός και εμπεριστατωμένος σχεδιασμός μπορεί να δώσει την κατάλληλη απάντηση στις ανάγκες και τις προσδοκίες της ζωής των κατοίκων της πόλης μας και να βοηθήσει ώστε να χαραχθούν οι πολιτικές και οι δράσεις εκείνες ώστε η πόλη να αποκτήσει χαρακτηριστικά που θα ενδυναμώσουν την ταυτότητά της ,αλλά παράλληλα θα δώσουν στους χρήστες, μόνιμους και περαστικούς,αλλά και στις επηρεαζόμενες ευρύτερες όμορες περιοχές, την πρέπουσα δυναμική ,μέσα από παρεμβάσεις –δράσεις –λύσεις,με στόχο την ανάπτυξη!

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαθημένη στις λογικές των «ευκαιριακών πλειοψηφιών», αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων . Τα οράματα ,τα προγράμματα και η βούληση προσφοράς προς τον πολίτη τσακίζονται κυριολεκτικά αφ’ενός στη διαχείριση της καθημερινότητας και αφ’ετέρου στην αγωνία εμφάνισης έργων βιτρίνας με στόχο την επανεκλογή.

Κλείνοντας ,εν μέσω κορονοϊού και αφόρητου καύσωνα, θα ήθελα να επαναλάβω και πάλι πως για τόσο σοβαρά θέματα ,σωστές απαντήσεις και επιλογές μπορούν να προκύψουν μόνον μέσα από την υιοθέτηση άμεσων συμμετοχικών διαδικασιών με τους φορείς αλλά και τους κατοίκους, με διαδικασίες ανοιχτές και γιατί όχι και με ανοιχτά δημοψηφίσματα.

Σας ευχαριστώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Speedy Gonzales λέει

    Καύσωνας, covid 19 σε καταλαβαίνω χρειάζεσαι βουνό. Εκεί γράψε και καμιά εντολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr