Τουρισμός: Οι προτάσεις των επιστημόνων για τα ξενοδοχεία

0 856

Το σχέδιο για τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των ξενοδοχείων το ερχόμενο καλοκαίρι παρουσίασε το Open Tv στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης, στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες εισηγούνται να χωριστεί η χώρα σε τρεις ζώνες, με βάση τις υγειονομικές υποδομές, να προβλεφθεί ένα ειδικό κατάλυμα για κάποιο κρούσμα που θα παρουσιαστεί, αλλά και μια σειρά αλλαγών στα ξενοδοχεία για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ετσι, λοιπόν, στην πρώτη ζώνη θα υπάρχουν πλήρεις υγειονομικές υποδομές. Στη δεύτερη, εκείνες με περιορισμένες υγειονομικές υποδομές. Στην τρίτη ζώνη θα υπάρχουν εκείνες που δεν έχουν καθόλου υγειονομικές υποδομές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σημειώνει ότι θα συνεχίσει να επικρατεί αβεβαιότητα αν δεν οριστικοποιηθούν τα υγειονομικά κριτήρια.

Στο ίδιο ρεπορτάζ του Open καταγράφηκαν οι οδηγίες για τις απολυμάνσεις και τα κλιματιστικά -να μην ανακυκλώνεται ο αέρας, πότε πρέπει να πλένονται τα φίλτρα τους- ενώ και το πρωινό θα γίνεται με… δόσεις για τους πελάτες, σε εξωτερικούς χώρους και σε τρεις φάσεις.

Αυστηρές προϋποθέσεις και για τις πισίνες θέτουν οι επιστήμονες, αν και δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα, ενώ ρόλο θα παίξει και η ποσότητα του χλωρίου. Το σχέδιο της κυβέρνησης που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων περιλαμβάνει στήριξη στον κοινωνικό τουρισμό, και μείωση του ΦΠΑ.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.