Σχολείο της Μυκόνου στη μάχη κατά των πυρκαγιών

0 527

Ρεσιτάλ έξυπνης ευρεσιτεχνίας από το ΕΠΑΛ της Μυκόνου, καθώς, σε μια περιοχή που λόγω ανέμων δεν υφίσταται χλωρίδα, γεννήθηκε η ιδέα της «υπηρεσίας ανίχνευσης και έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών», μια ιδέα που διακρίθηκε μάλιστα πρόσφατα σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας!

Η εικονική επιχείρηση FeyeREi έχει ως στελέχη της 13 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Μυκόνου των Τομέων Πληροφορικής και Οικονομίας/Διοίκησης και το προϊόν που προωθεί είναι σχετικά απλό όσο και εξαιρετικά χρήσιμο:

Πρόκειται για ένα ενεργειακά αυτόνομο σύστημα που αποτελείται από μια θερμική (ή οπτική), κάμερα, έναν μικροϋπολογιστή και ένα πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο εντοπίζοντας τις φωτιές σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνει ηλεκτρονικά Δήμους, Πυροσβεστική και Αστυνομία, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χρόνο για την έγκαιρη κατάσβεσή τους!

Η έμπνευση των μαθητών είχε ως αφετηρία την οδυνηρή πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

Οι μαθητές επένδυσαν στην ευαισθησία τους για την επίλυση ενός δραματικού, χρόνιου και σύνθετου προβλήματος της Ελλάδας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μετά από πολλές ώρες (μαθητικής) δουλειάς και ενδελεχή έρευνα αγοράς, η ιδέα σύντομα εξελίχθηκε σε επιχειρηματικό προϊόν, ενώ δρομολογεί την κατοχύρωσή της ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας!

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες Δήμων της Ελλάδας για προώθηση του προϊόντος!

Αυτό αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πως το όραμα, η πίστη, αλλά κυρίως η μεθοδική συνεργασία μαθητών ενός επαρχιακού ΕΠΑΛ οδηγεί σε επιτυχίες!

Συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές, όπως και καθηγητές τους!

Η ομάδα αποτελείται από:

Σουσάϊ Αρης (Πληροφορική), Ακιτσέϊ Στέφαν (Πληροφορική), Παγια Κεβιν (Πληροφορική), Παντο Θωμας (Πληροφορική), Σελίμι Σαμπίνα (Οικονομία Διοίκηση), Ματάϊ Λιριντόν (Οικονομία Διοίκηση), Στοιχείου Τόλκεν, Ευγενία (Οικονομία Διοίκηση) Χοτζάϊ Αουρόρα (Οικονομία Διοίκηση), Ξυδάκης Νικόλαος (Οικονομία Διοίκηση), Λυριστής Ιωάννης (Οικονομία Διοίκηση), Μαύρος Νικηφόρος (Πληροφορική), Μπουτσι Ευαρίστο (Πληροφορική), Ψύλλιας Πέτρος (Πληροφορική) και οι καθηγητές τους Σούγιαννης Γιώργος, καθηγητής Οικονομίας – Διοίκησης, Τζαμουζάκης Γουλιέλμος, Καθηγητής Πληροφορικής, Κατσούδας Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, Εθελοντής σύμβουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.