Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του προπονητή Βασίλη Γκούμπλια στο sportskalampaka

0 879

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο sportskalampaka ο γνωστός προπονητής Βασίλης Γκούμπλιας αναφέρεται σε διάφορους σταθμούς της καριέρας του, για τα μελλοντικά σχέδιά του, αλλά και το σημείο που βρίσκεται σήμερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο Βασίλης Γκούμπλιας είναι ένας προπονητής με πλούσιο βιογραφικό και καριέρα. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα Μετέωρα στα οποία έμεινε για 8 σερί χρόνια στην πρώτη του θητεία και 6 μήνες στην δεύτερη, είναι από τους λίγους προπονητές που δούλεψαν εκτός νομού, αφού για 2 χρόνια ήταν προπονητής στον Κισσαμικό οδηγώντας τον από το τοπικό στην Γ’ Εθνική, ήταν παρόν στο restart του ΑΟ Τρίκαλα από την Β’ Ερασιτεχνική, ενώ μαζί του ξεκίνησε και την χρονιά που ανέβηκε στην Β’ Εθνική, ακόμη δούλεψε στην ΑΕΤ, στην Κρύα Βρύση, στο Νεοχώρι κι από τον Ιανουάριο είναι προπονητής στο Καστράκι.

Έχει 17 χρονιές προπονητικά γεμάτες, ενώ στις επιτυχίες του ανήκουν πρωτάθλημα και κύπελλο με τα Μετέωρα, πρωτάθλημα με τον Κισσαμικό, πρωτάθλημα με τον ΑΟ Τρίκαλα στην Β’ Ερασιτεχνική, αλλά και παιδικό πρωτάθλημα με την ΑΕΤ. Υπολογίζεται ότι έχει κοουτσάρει τις ομάδες που έχει προπονήσει σε πάνω από 500 επίσημα παιχνίδια σε Γ’, Δ’ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης από το sportskalampaka.gr

Τι δεν πήγε καλά στη συνεργασία σου με το Νεοχώρι και τελείωσε μόλις στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος;

Ήταν θέμα καθαρά βαθμολογικής συγκομιδής. Επίσης δεν υπήρχε η δυνατότητα για μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις, υπομονή από την διοίκηση δεν υπήρχε. Είχαμε πει να στηριχθούμε σε παιδιά της περιοχής με ρίσκο να υποβιβασθεί η ομάδα, αλλά να ήταν έτοιμη για το επόμενο πρωτάθλημα χωρίς μεγάλο κόστος γενικά. Έχω κάποια συγκεκριμένη φιλοσοφία, οι παίκτες για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να την ακολουθήσουν όλοι, ενώ και στα παιχνίδια είχαμε αρκετές ατυχίες και προσωπικά λάθη μας στοίχισαν αρκετούς βαθμούς.

Την φετινή Γ’ Εθνική πως θα την χαρακτήριζες;

Μέτρια όσον αφορά την ποιότητα και υποδεέστερη της προηγούμενης χρονιάς. Στον όμιλό μας με εξαίρεση τον Πιερικό που ήταν μια κατηγορία ανώτερος και την Ποταμιά που ήταν αντίστοιχα μια κατηγορία κατώτερη, οι υπόλοιπες ομάδες είχαν μικρές διαφορές.

Τα Μετέωρα γενικά πως σου φάνηκαν; Θεωρείς ότι άξιζαν να μείνουν στην κατηγορία;

Είχαν κάποιες ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις και δυστοκία στο σκοράρισμα. Αν είχαν μερικές καλύτερες λύσεις και είχαν βρει λύση στο γκολ τότε θα είχαν κερδίσει την παραμονή τους πολύ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Η συνεργασία σου με το Καστράκι πως ξεκίνησε και σε ποιο σημείο έμεινε;

Με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας, τα βρήκαμε στις προϋποθέσεις και ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας. Κρίμα που δεν τελείωσε κανονικά το πρωτάθλημα ώστε να διεκδικούσαμε την πρώτη θέση με τις όποιες πιθανότητες είχαμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φήκης που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και καλή επιτυχία στην Γ’ Εθνική.

 Η μετάβαση για έναν προπονητή μέσα σε λίγο καιρό από τη Γ’ Εθνική στο Α’ τοπικό είναι εύκολη;

Αν σέβεσαι την δουλειά σου κι αγαπάς αυτό που κάνεις και σου παρέχονται και τα ανάλογα εφόδια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Βασίλη Γκούμπλια στο sportskalmpaka.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr