Σημαντική ενίσχυση της ΕΟΔ Τρικάλων με εξοπλισμό πρώτων βοηθειών

0 2.487

Η ΕΟΔ Τρικάλων ενισχύθηκε με εξειδικευμένο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών ο οποίος προήλθε από χορηγίες.

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκε ένα φορείο ακινητοποίησης και μεταφοράς πολυτραυματία, ιδανικό για χρήση σε ορεινή και αστική διάσωση, προσφορά του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων. Τα δυο σωματεία, με αφορμή τον αγώνα δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα, έχουν αναπτύξει μεταξύ τους μια συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τα ίδια και την τρικαλινή κοινωνία. Η παράδοσή του φορείου έγινε στα γραφεία της ΕΟΔ από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, Βαγγέλη Διβάνη και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Νταούλα και το παρέλαβαν η πρόεδρος της ΕΟΔ Τρικάλων Σοφία Ξάνθη και ο ιατρός-αναισθησιολόγος της ομάδας Νίκος Καμπαγιάννης.

Επίσης, στον εξοπλισμό της ομάδας εντάχθηκε ένας φορητός αυτόματος απινιδωτής, δωρεά της οικογένειας Ιωάννη Χατζόπουλου. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και σε περίπτωση που διαγνώσει κάποιο πρόβλημα προχωράει σε αυτόματη απινίδωση (το γνωστό ηλεκτροσόκ) προκειμένου να επαναφέρει τη σωστή καρδιακή λειτουργία. Τον απινιδωτή παρέδωσε στα γραφεία της ΕΟΔ ο Κώστας Χατζόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της ομάδας.

Με τον παραπάνω εξοπλισμό αυξάνεται σημαντικά η επιχειρησιακή λειτουργία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Τρικάλων και η δυνατότητα προσφοράς της προς το συνάνθρωπο.

Η ΕΟΔ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και την οικογένεια Ιωάννη Χατζόπουλου για την ευγενική τους κίνηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.