Πορεία διαμαρτυρίας από τα Τρίκαλα προς Καλαμπάκα και Μετέωρα έκανε ο Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων

1 1,313

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Ν. Τρικάλων από τα Τρίκαλα προς την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Στις 09:30 π.μ., κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας των τουριστικών τους λεωφορείων, διαμέσου των πόλεων Τρικάλων και Καλαμπάκας με κατάληξη τα Μετέωρα ( Μονές Αγ. Τριάδος & Αγ. Στεφάνου ).

Η πορεία είχε συμβολικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό, συμμετείχε μόνο το 50% του διαθέσιμου στόλου των γραφείων.

Όπως είπαν, σε περίπτωση που τα δίκαια αιτήματά τους δεν εισακουστούν, θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις και τον πλήρη στόλο στους δρόμους των Τρικάλων!!!

Ο λόγος που έγινε η σημερινή κινητοποίηση ήταν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο λόγο του κορονοϊού και την μη στήριξη τους από την κυβέρνηση αναφέροντας σε σχετικό δελτίο τύπου:

Τους τελευταίους τρεις μήνες, τα τουριστικά μας λεωφορεία βρίσκονται σε πλήρη ακινησία, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Η πανδημία χτύπησε τα τουριστικά μας γραφεία, στην χειρότερη εποχή του έτους, ακριβώς πριν το ξεκίνημα της σεζόν, γονατίζοντάς μας οικονομικά, καθώς οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς έσοδα για διάστημα πέντε μηνών.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως για την επιβίωσή μας, είναι το γεγονός ότι ο κλάδος δεν φαίνεται να ανακάμπτει γρήγορα. Το ταξιδιωτικό κοινό είναι διστακτικό. Τα μέτρα για τον κλάδο μας δεν έχουν πλήρως αρθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι και πλήρως να αρθούν, θα χρειαστεί πολύς χρόνος, μέχρι ο κόσμος να ταξιδέψει ξανά με το λεωφορείο. Μιλάμε λοιπόν για μία χαμένη χρονιά, την οποία καλούνται οι επιχειρήσεις μας, οι οικογένειες μας, το προσωπικό μας, να ξεπεράσουν χωρίς έσοδα. Παρόμοια κατάσταση θα ζούσαμε μόνο στην περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης. Ζητούμε πραγματική στήριξη από την πολιτεία.

Ο σύλλογός μας έχει ενημερώσει πολλάκις την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές του νομού μας και την περιφέρεια Θεσσαλίας, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, με τις κάτωθι αναφερόμενες επιστολές:

  • Αρ.Πρωτ.04/2020, προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, τις 13/03/2020, με θέμα «Απώλεια τζίρου τουριστικών γραφείων»
  • Αρ.Πρωτ.06/2020, προς Υπουργεία (Τουρισμού/Μεταφορών/Εσωτερικών), τους βουλευτές Ν. Τρικάλων και την περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφεριάρχη & Αντιπεριφερειάρχη), τις 28/04/2020, με θέμα «Επιπτώσεις της επιδημίας στους ιδιοκτήτες ειδικών τουριστικών λεωφορείων & προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.»
  • Αρ.Πρωτ.11/2020, δελτίο τύπου
  • Αρ.Πρωτ.21/2020, προς Υπουργείο Τουρισμού, τις 18/05/2020, με θέμα «Οι συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 στα τουριστικά γραφεία μας»
  • Αρ.Πρωτ.22/2020, προς Υπουργείο Τουρισμού, τις 18/05/2020, με θέμα «Απαραίτητα μέτρα στήριξης προς τα τουριστικά γραφεία»

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

  1. Σκαμιάς λέει

    Ηχορύπανση, μποτιλιάρισμα, καυσαέριο, κινητοποίηση της αστυνομίας για μια συμβολική πορεία. Μια τρύπα στο νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.