Ποια καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πώς θα λειτουργήσουν

0 1.482

Σε διευκρινήσεις για τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που έδωσε το παρών στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα είναι: Λιανικό εμπόριο βιβλίων, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού, λιανικό εμπόριο ανθέων, υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, καθώς επίσης και η λειτουργία των καταστημάτων οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας».

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή τα ατομικά μέτρα προστασίας όπως η τακτική υγιεινή και η χρήση μάσκας, η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, και ο κατάλογος με τα ραντεβού όπου χρειάζεται

Σημείωσε ότι σε περίπτωση παραβάσεων θα υπάρχουν κυρώσεις. Παράλληλα υπενθύμισε ότι μπορούν να γίνουν καταγγελίες στον αριθμό 1520 για μη τήρηση των μέτρων αλλά και καταγγελίες για αισχροκέρδεια.

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση τουλάχιστον μεταξύ τους ενώ η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική, ενώ όσον αφορά τη χρήση μάσκας το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι καταστήματα μασάζ, pilates και personal training δεν επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν.

Πηγή: iefimerida.gr –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.