Πέτσας: Από τις 27 Απριλίου “ανοίγει” η Δικαιοσύνη

0 955
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό για την άρση των μέτρων.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στη Γενική Γραμματεία και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, είπε ο υπουργός που τόνισε ότι συμβολικά, θα «ανοίξει» πρώτη η Δικαιοσύνη. Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό έκανε λόγο για άνοιγμα «των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων, για συγκεκριμένες διαδικασίες».

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές» φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους Ελληνες για την άρση των μέτρων, κατέληξε ο κ. Πέτσας, ενώ πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει σχετικά και την Βουλή.

Περισσότερα στο ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr