Ο Χρήστος Σιμορέλης γράφει για την εκκίνηση της μικρομεσαίας επιχείρησης

1 713

Δυστυχώς στους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες υπάρχει προβληματισμός και πλήρης απογοήτευση για τα μέτρα στήριξης που πήρε η Κυβέρνηση της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κρατική επιχορήγηση δε φτάνει ούτε για στραγάλια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα προτείνει τέσσερις βασικούς πυλώνες για την εκκίνηση της μικρομεσαίας επιχείρησης:

Πυλώνας 1ος  Ενίσχυση της Εργασίας

Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή της εργασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην επιδότηση της εργασίας. Προτείνει μάλιστα όσο διαρκεί η κρίση να επιδοτεί το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές και το 40% του μισθολογικού κόστους.

Πυλώνας 2ος

Ο  ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα 2000 ευρώ ανά εργαζόμενο με τη μορφή επιδότησης και όχι επιστρεπτέας ενίσχυσης (π.χ. επιχείρηση με 10 εργαζόμενους θα λάβει επιδότηση 20000  ευρώ ).

Πυλώνας 3ος

Μείωση στη φορολογία με τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και Φ.Π.Α 6% στην εστίαση.

Πυλώνας 4ος

Να δοθεί μια γενναία ένεση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού καθώς και στις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Υ.Γ  Η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει στις δηλώσεις Ντομπρόβσκις  για αυστηρή εποπτεία στο πακέτο των 32 δις που προτείνει η Κομισιόν.

 

Χρήστος Σιμορέλης

Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ λέει

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ & ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΗΖΕΙ , ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΥΡΗ , ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ( ΕΝΦΙΑ ) ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr