Ο Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

0 862

Η σημερινή ημέρα, η 23η Απριλίου, θεσμοθετημένη διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από την Unesco, ταυτίζεται με τον χαμό δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, σαν σήμερα! Πρόκειται για τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Άγγλο και κορυφαίο δραματουργό και δημιουργό πολλών αριστουργημάτων και τον Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, τον Ισπανό συγγραφέα του Δον Κιχώτη!

Το βιβλίο αποτελεί αναπόσπαστο Κεφάλαιο κάθε ανθρώπου γιατί η γνώση είναι μία επένδυση αναντικατάστατη και το ‘’ωραίο με τη μάθηση είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σου την πάρει πίσω’’. Η εν γένει παιδεία, ως απόρροια της μάθησης και της γνώσης, αποτελεί το ύψιστο αγαθό κάθε ανθρώπου που του επιτρέπει να χτίζει μία έντονη προσωπικότητα με ηγετικά χαρακτηριστικά και υψηλά επίπεδα συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η προσωπική καλλιέργεια του κάθε ανθρώπου μέσω και διά της βίου εκπαίδευσης, γιατί η Γνώση δεν έχει όρια και συνοδευόμενη από την Ηθική, επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να ξεχωρίζουν, μιλώντας στην Καρδιά και να Εμπνέουν…

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης

Οικονομολόγος MSc

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr