Ο Ηλίας Βλαχογιάννης για τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο και λοιπούς πανηγυρίζοντες

0 166

Πριν από περίπου ένα χρόνο, υποδεχθηκαμε “μετά…. λουλουδιών και κλαρινων”, τον Αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φαμελλο, στην περιοχή μας.

Ήρθε, εξήγγειλε και…. απήλθε….

Μας ανακοίνωσε το τέλος των έργων μερικής μεταφοράς υδάτινων πόρων, από τον Άνω ρου του Αχελώου, προς τη Θεσσαλική πεδιάδα. Ένα έργο που μέχρι τώρα στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ και το έχει τόσο ανάγκη η Περιφέρεια μας.

Σαν “αντίδωρο”, εξήγγειλε την ολοκλήρωση λειτουργίας του υδροηλεκτρικου φράγματος Μεσοχωρας, αλλά και τη συνέχιση – ολοκλήρωση κατασκευής των φραγμάτων – ταμιευτήρων Πύλης, Μουζακιου, Νεοχωριτη.

Αφού εισέπραξε αρκετά χειροκρότηματα, επαίνους και…. “ρομαντικές δημωδεις κλαρινατες μελωδίες”…., δικαίως οι Τρικαλινοι και Θεσσαλοί, περιμένουν τη συνέχεια και υλοποίηση των υπεσχημενων.

_ Τι γίνεται με το υδροηλεκτρικο Μεσοχωρας; Ολοκληρώθηκε η Μ. Π. Ε.;, Τι προβλέπεται για την κατασκευή του οικιασμου, ο οποίος είχε δρομολογηθεί; Τι προβλέπεται για τις αποζημιώσεις των κατοικιών, κτισμάτων, οικοπέδων,δενδρωδων και καλλιεργουμενων εκτάσεων κ.λπ, των κατακλυζομενων; Ισχύουν οι συμφωνημενες τιμές του Νόμου Σουφλια; Θα…. “ξαναψαξουμε ” το θέμα της κατάλληλης έκτασης για τη δημιουργία οικισμού και πρωτοβουλία τίνος; Ή “φτου κι απ την αρχή, σε δουλειά να βρισκόμαστε;”

Υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις και η πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του φράγματος Πύλης; (Να υπενθυμίσω ότι επί Νομαρχίας μου είχε ολοκληρωθεί η προμελέτη, με εκτιμώμενο κόστος κοντά στα 100 Εκατομμύρια ευρώ…..). Γιατί κάπου γράφηκε ότι το μπαλάκι το “πέταξε” στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία προφανώς και αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο έργο…

Για το φράγμα Νεοχωριτη πρέπει να υπενθυμίσω ότι είχαμε φθάσει στην οριστική μελέτη, με εκτιμώμενο κόστος, κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Όσο για το φράγμα Μουζακιου, υποθέτω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο προχωρημένο…

Και τα ερωτήματα, πυκνώνουν : Θα προχωρήσει κάποιο έργο με χρηματοδότηση από το τομεακο πρόγραμμα του υπουργείου ή θα σφυρίζουν αδιάφορα, δείχνοντας προς την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποδεδειγμένα ΑΔΥΝΑΤΕΊ λόγω έλλειψης πόρων;

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που εναντιώθηκαν “παντοιοτροπως και ποικιλλοτροπως”, στην ολοκλήρωση – λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος Μεσοχωρας, τώρα ΆΛΛΑΞΑΝ άποψη;

Ερωτήματα εύλογα, χωρίς αντιπολιτευτικη στόχευση, με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.