Οργανοπαίχτες και μουσικοί στους χαμένους του καλοκαιριού από τον κορονοϊό

0 1.135

Καλλιτέχνες και διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεσηκώθηκαν, κάνοντας λόγο για «αφανισμό του πολιτιστικού δυναμικού της χώρας» και για «καταστροφικές συνέπειες» στον χώρο και στα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτόν, ενώ, υπενθυμίζεται, πως πολλοί εξ αυτών δεν έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ.

Σε επικοινωνία που είχε το trikalaidees.gr με ανθρώπους του κλάδου η κατάσταση θα γίνει απελπιστική αφού από την κίνηση του καλοκαιριού εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό η κάλυψη των οικογενειακών εξόδων τους μήνες του χειμώνα.

Μεγάλη απώλεια οι γάμοι και τα πανηγύρια στα χωριά.

Οι εργαζόμενοι του χώρου, από υπεύθυνους συναυλιών και διοργανωτές εκδηλώσεων μέχρι καλλιτέχνες και τεχνικούς, δηλώνουν πως σέβονται τα μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας, ωστόσο εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης για τον τομέα του πολιτισμού.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr