Μπαρμπαρούσης: «Θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα»

0 324

O δικηγόρος του Κ. Μπαρμπαρούση διένειμε δήλωσή του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην οποία χαρακτηρίζει «λεκτικές υπερβολές» τις δηλώσεις του από το βήμα της βουλής και σημειώνει ότι θεωρεί την ανακλήσή τους όχι προϊόν φόβου αλλά συνειδητή επιλογή.

“Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση Μπαρμπαρούση:

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.»

Δεν είπε ποτέ “Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες” υποστηρίζει ο δικηγόρος του!

Νωρίτερα ο δικηγόρος του κ. Παναγιώτης Κορατζόπουλος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο λέγοντας για το κάλεσμα του Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα: «Ακούστηκαν ορισμένες εκφράσεις, οι οποίες είναι ανοίκειες, υπερβολικές, εν πάσει περιπτώσει, είναι λεκτικές υπερβολές. Αυτό είναι σαν γεγονός”, ανέφερε.

Μάλιστα, όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τη φράση του Μπαρμπαρούση«τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» και το κάλεσμα του πελάτη του για αποκεφαλισμό των κ.κ. Τσίπρα, Παυλόπουλου, Καμμένου ισχυρίστηκε πως… αυτό δεν έγινε ποτέ!

Όπως είπε: «Αυτό δεν το είπε. Είναι λάθος πραγματικότητα. Ποιος να αποκεφαλιστεί;Να μιλήσουμε με πραγματικότητες, ή με αυτά που θα θέλαμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε εντυπώσεις; Πώς νοηματοδοτούνται από εσάς τα κεφάλια τους στις Πρέσπες; Μίλησε για αποκεφαλισμούς και για περιφορά κεφαλών εις τις Πρέσπες; Δηλαδή το «κεφάλια τους στις Πρέσπες» που μπορεί να νοηματοδοτηθεί κι έτσι ήταν η πρόθεσή του, διαφορετικά, γιατί το παρερμηνεύετε και μάλιστα με αρνητικό πάντα πρόσημο;».

Όταν τον ρώτησαν τι ακριβώς εννοούσε ο πελάτης του είπε:  «Όταν λέει ο άνθρωπος αυτή την έκφραση, σήμαινε ακριβώς «την προσοχή σας εις τις Πρέσπες», «τη σκέψη σας στις Πρέσπες», «προσέχετε μην κάνετε κανένα λάθος στις Πρέσπες». Αυτή είναι η διατύπωση του βουλευτή«.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.