Μικέλης Χατζηγάκης: «Είμαι εδώ. Πιο ώριμος, πιο έτοιμος, πιο δυνατός»

1 386

Για την οικονομία, τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ, και την προσωπική εμπειρία του από την υποψηφιότητα του στις περσινές εκλογές μίλησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στο Ράδιο Σταγών και στον Βαγγέλη Γκιάτα.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόνισε την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Συγκεκριμένα είπε πως «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» υπογράμμισε. «Από την μια ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να τον στηρίξουμε. Από την άλλη δεν πλευρά όμως η μονοκαλλιέργεια δεν είναι θετικό για την οικονομία. Δεν γίνεται να βασιζόμαστε μόνο στον τουρισμό και, ευρύτερα, στις υπηρεσίες. Αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση για αυτό και θα δίνει έμφαση στην δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου, πιο σταθερού και πιο αποδοτικού οικονομικού μοντέλου

 

Επίσης, ο Χατζηγάκης εξήρε το έργο και την μεθοδικότητα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηριστικά τα οποία άλλωστε φάνηκαν και στην κρίση του Έβρου αλλά και στην διαχείριση του κορωνοιού. Συνολικά χαρακτήρισε τον θετικό τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Τέλος, ο νεαρός οικονομολόγος αναφέρθηκε και στον πόλεμο τον οποίο δέχτηκε από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα είπε: «Όπως λέγεται ο λαός έχει πάντα δίκιο, συνεπώς δεν κρίνω το γενικότερο αποτέλεσμα. Τώρα, όσον αφορά εμένα νομίζω η συνολική παρουσία μου ήταν καλή. Προφανώς έκανα και εγώ λάθη από την απειρία μου. Αλλά τώρα έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω. Πέρυσι έλαβα 8.500 σταυρούς μέσα σε 8 μήνες και με λυσσαλέο πόλεμο από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα. Συνεπώς, δεδομένων των συνθηκών, ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Οι πολίτες μου έδωσαν μια ευκαιρία παρότι δεν με έβαλαν στην Βουλή. Και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την αγάπη του κόσμου. Και αυτόν το κόσμο δεν πρόκειται να τον απογοητεύσω και δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψω ποτέ. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο πόλεμο από συγκεκριμένα κέντρα. Από εκεί και πέρα όπως είπα και προεκλογικά εγώ ανεξαρτήτως αποτελέσματος είμαι παρών και συνεχίζω τον αγώνα μου. Άλλωστε έρχομαι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση στην Καλαμπάκα, και δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην είμαι στα Τρίκαλα. Συνεχίζω να καταγράφω τα μεγάλα ζητήματα του νομού, να προτείνω λύσεις, να μεταφέρω τα προβλήματα στα κέντρα εξουσίας και να δίνω τον δικό μου αγώνα, με τις μικρές μου δυνάμεις, για να μπορέσει να προοδεύσει ο τόπος μου. Για αυτό και πολιτεύτηκα Βαγγέλη για να βοηθήσω τον κόσμο και τον νομό Τρικάλων. Και κάτι τελευταίο. Ξέρετε ο πραγματικός χαρακτήρας του πολιτικού φαίνεται στην ήττα. Στην νίκη όλα είναι καλά. Στην ήττα φαίνεται από το τι μέταλλο είμαστε φτιαγμένοι. Εγώ έχασα αυτές τις εκλογές αλλά από την επομένη κιόλας είμαι καθημερινά παρών. Χωρίς γκρίνια, χωρίς μουρμούρα. Εγώ δεν έταξα δεν είπα ψέματα για να υφαρπάξω ούτε μια ψήφο. Είμαι εδώ να βάλω πλάτη για τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα όπου και όπως μπορώ και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μου έδωσαν 8.500 σταυρούς. Και αυτό θα συνεχίζω να κάνω. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και να κάνω την διαφορά και θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να το αποδείξω.»

 

Τέλος, ο Χατζηγάκης εξήρε το έργο και την μεθοδικότητα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηριστικά τα οποία άλλωστε φάνηκαν και στην κρίση του Έβρου αλλά και στην διαχείριση του κορωνοιού. Συνολικά χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. οτιναναι λέει

    Μάσε αέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.