Μια θέση στο όνειρο – Της Μαρίας – Ραφαέλας Παπαγεωργίου

0 1.492

Και κάπως έτσι ξεκινάνε όλα… Από μικρό παιδί άκουγες τους γονείς σου να λένε καθημερινά : “Να διαβάζεις, να γράψεις καλά στις Πανελλήνιες για να διεκδικήσεις μία θέση στο Πανεπιστήμιο.” Έφτασε επιτέλους η ώρα να αποδείξεις, πρώτα απ’ όλα, στον ίδιο σου τον εαυτό και δευτερευόντως σε όλους τους άλλους, που κατά καιρούς σε κρίνουν και αμφισβητούν τις δυνατότητές σου, τι αξίζεις. Θα ξεχάσεις τόσους μήνες έντασης, αγωνίας, άγχους, απογοήτευσης.

Τόσα ξενύχτια, που έκανες διαβάζοντας και κλαίγοντας και όλες τις εξόδους που στερήθηκες, για να γράψεις αμέτρητα διαγωνίσματα;

Αναντίλεκτα, οι Πανελλήνιες είναιη πιο δύσκολη και ψυχοφθόρα δοκιμασία που καλείσαι να αντιμετωπίσεις σε αυτή την ηλικία γι’ αυτό και χρειάζεται τεράστια υπομονή και επιμονή. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης και μάλλον ξεχνά, τα όσα πέρασε. Τώρα, όμως, το δυσκολότερο στάδιο του διαβάσματος πέρασε και ήρθε η τελική ευθεία…

Η στιγμή που το μόνο, που πρέπει, να κάνεις είναι, να οπλιστείς με θετική ενέργεια και να προσπαθήσεις να γράψεις το καλύτερο διαγώνισμα, γιατί οι Πανελλήνιες είναι ένα διαγώνισμα στο οποίο πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, ένα διαγώνισμα για να αποκτήσεις μία θέση στο μέλλον.

Μετά από αυτή τη δοκιμασία, σκέψου το καλοκαίρι της ξεγνοιασιάς, του κεφιού και της ηλιοθεραπείας, που σε περιμένει σε υπέροχες παραλίες, αγκαλιά με τους αγαπημένους σου φίλους.
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι, ότι εσύ αγωνίστηκες και πάλεψες, τόσο καιρό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όποια και αν είναι η κατάληξη στο μέλλον, θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να πετύχεις τους στόχους σου, αφού σε όλη σου τη ζωή θα δίνεις εξετάσεις και θα κρίνεσαι. Ποτέ όμως, δεν θα παραιτηθείς από τα όνειρά σου, καθώς το μέλλον σου εσύ το χαράζεις!

Τέλος, μην ξεχνάς, ότι και στις χαρές και στις λύπες, και στα εύκολα και στα δύσκολα, θα έχεις δίπλα σου ανθρώπους, που θα σε στηρίζουν σε κάθε σου επιλογή, γιατί αυτοί είναι οι δικοί σου άνθρωποι, ο δικός σου παράδεισος και συνάμα το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής σου.

Καλή Επιτυχία!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ – ΡΑΦΑΕΛΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Φοιτήτριας του τμήματος
Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας ΜΜΕ του ΑΠΘ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr