Κ.Ο.Β Καλαμπάκας του ΚΚΕ: Να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

0 890

Κλιμάκιο της Κ.Ο.Β Καλαμπάκας του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας με επικεφαλής την Βάσω Μπακάση Περιφερειακή Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην επίσκεψη τονίστηκαν τα εξής:

 

  • Στελέχωση με μόνιμους γιατρούς και εργαζόμενους
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων
  • Λειτουργία των εργαστηρίων Ακτινολογικό-Μικροβιολογικό

 

 

Σοβαρά προβλήματα στους  κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής Καλαμπάκας, προκαλούν οι ελλείψεις σε γιατρούς  βασικών ειδικοτήτων  και προσωπικό, του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται, να κινδυνεύει η υγεία τους ή να αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

1. Στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας χρειάζονται άμεσα προσλήψεις Γιατρών ειδικοτήτων: Παιδίατρου-Ορθοπεδικού –Καρδιολόγου Μικροβιολόγου -Ακτινολόγου. Λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως: οδοντιάτρος, καρδιολόγος,  οφθαλμίατρος, γυναικολόγος , ψυχίατρος, πνευμονολόγος.

  1. Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο Παραϊατρικό προσωπικό: Τεχνολόγων Ακτινολόγου-Παρασκευαστών – Διοικητικό προσωπικό.

3.Άμεσα πρόσληψη 6 τραυματιοφορέων και ενίσχυση του πληρώματος ΕΚΑΒ.

4.Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με 24ωρη καθημερινή βάση.

5.Άμεσα πρόσληψη υδραυλικού, ηλεκτρολόγου,συντηρητή.

Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας καλύπτουν οι εργαζόμενοι που αντικαθιστούν την καθαριότητα, τον ηλεκτρολόγο,τον υδραυλικό και τους τραυματιοφορείς που δεν υπάρχουν!!

Η καθαριότητα είναι για 4 ώρες το πρωί εκτός σαββατο κύριακου που έρχονται αποσπασμένες από το Γ.Ν.Τρικάλων!!

Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας καλούνται σήμερα να κάνουν τη δουλειά τους με μόνο εργαλείο μια ακτινογραφία που γίνετε μόνο πρωινές ώρες και όχι στις εφημερίες ούτε σαββατοκύριακο!

Χωρίς μικροβιολογικό εργαστήριο για αιματολογικό έλεγχο αφού και μετά την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και της Υ.Π.Ε. για μετατροπή των μικροβιολογικών εργαστηρίων σε απλά αιμοληπτήρια.

Για όλη αυτή την κατάσταση πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας προκαλεί η μη ολοκλήρωση του Οργανογράμματος από το 1985!

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων είναι οι εργαζόμενοι και κάτοικοι να αναγκάζονται να προσφεύγουν, για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο  Γ.Ν.Τρικάλων που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης ή να κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Αντί για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, που είναι αυξημένες λόγω και της επιδημίας, η κυβέρνηση ΝΔ  υλοποιεί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετατροπή της υγειονομικής περίθαλψης σε εμπόρευμα και «ατομική ευθύνη», για την οποία θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι λαϊκές οικογένειες. Για να εξοικονομούνται κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων. Και να διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας και ειδικότερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είναι φανερό ότι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό νέο κύμα επιδημίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις με ανοιχτά τα Κέντρα Υγείας.

Η κυβέρνηση ακολουθεί συνειδητά την αντιλαική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπου τα συμφέροντά της υπειρετούν την πολιτική που διαθέτει 14 δις ευρώ για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις χωρίς να χρηματοδοτεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αυτή την πολιτική υλοποιούν αυτοί που μας “χειροκροτούν”, αλλά αρνούνται την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και καλούμε όλους τους εργαζόμενους κατοίκους και φορείς της περιοχής να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλες τις λαϊκές οικογένειες και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω αυξημένων  αναγκών.

Η  Υγεία –Πρόληψη ΠΦΥ, πρέπει να  αποτελούν κοινωνική ευθύνη και όχι ατομική. Κι αυτό εκφράζεται μέσα από την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ανάπτυξη και πλήρη στελέχωση, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr