Κατερίνα Παπακώστα: Ένας χρόνος Ν.Δ. – Ένας χρόνος μαζί!

0 545

Αγαπητές φίλες/ Αγαπητοί φίλοι,

Στις 7 Ιουλίου του 2019, οι πολίτες έδωσαν την εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συγκροτήσει αυτοδύναμη , ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Έπειτα από έναν χρόνο γεμάτο δοκιμασίες για την χώρα μας, σκληρή δουλειά και αδιάκοπη προσπάθεια, συμπληρώνουμε σήμερα ένα έτος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να σας ευχαριστήσω,
για όσα με την δική σας ψήφο και εμπιστοσύνη καταφέραμε με αδιάκοπο έργο και μόνο μας γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του Νομού μας.

Ύστερα από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη, η Ελλάδα απέδειξε πως έχει μια Κυβέρνηση αξιόπιστη και ικανή να διαχειριστεί ακόμη και την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν επαναπαυόμαστε σε όσα κατορθώσαμε, αλλά αντλούμε δύναμη για το ακόμη πιο δύσκολο έργο , που έπεται…

Στην μονοετή θητεία μου ως Βουλευτής του Νομού Τρικάλων, χάρη στην δύναμη, που άντλησα από εσάς και την δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη, αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό…

Όσα όμως και αν κατόρθωσα δεν είναι αρκετά, οφείλω να αποδείξω την αξιοπιστία αλλά και το εχέγγυο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων…

Οι προκλήσεις έρχονται και είναι μπροστά μας,
οι δυνατοί μένουν, επιμένουν και τις φέρουν εις πέρας…
Αυτό θα κάνουμε και εμείς!

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

 

Συμμετοχή στην Κοινοβουλευτική δραστηριότητα:

Διετέλεσα μέλος της Επιτροπής της Αναθεώρησης του Συντάγματος,

Διετέλεσα μέλος της Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS,

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας,

Της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων,

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Σουηδίας,

Αλλά και ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Ιαπωνίας & της Ρωσίας.

Οι ομιλίες μου στην Ολομέλεια της Βουλής για τα σημαντικότερα Νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή:

Ομιλία για το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης: Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις.

Oμιλία επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος,άρθρο 32 σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τοποθέτηση στη Βουλή στο Σ/Ν του Υπ.Πολιτισμού και Αθλητισμού,σχετικά με την χειραγώγηση αθλητικών αγώνων και άλλες διατάξεις.

H τοποθέτηση επί των άρθρων 62,86,54 και 56, σχετικά με τη Δικαστική προστασία των Πολιτικών προσώπων και την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού.

Tοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των Αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στη Βουλή σε συνέχιση της συζήτησης επί των Αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Oμιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος,άρθρο 32 σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών :”Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός Ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας”.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα:”Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020″

Ομιλία στο Κοινοβούλιο σχετικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις.

Η τοποθέτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, στο Σ/Ν του Υπ .Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις.

Εισηγήτρια Νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού

Η τοποθέτηση στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας με αφορμή το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και τις δράσεις του για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ομιλία επί του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Ομιλία κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: “Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(e-Ε.Φ.Κ.Α.)”

Τοποθέτηση επί του Νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις».

Τοποθέτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα: Επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της επιδημίας του COVID-19 Και η απόκριση της Ελληνικής ερευνητικής κοινότητας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ερώτηση στη Βουλή για τη σύσταση Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας κατόπιν και της προφορικής ενημέρωσης , που έκανε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη και αφού του ζήτησε να ληφθεί άμεσα μέριμνα ,ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μελών που προβλέπεται για τη σύσταση Δασικών Συνεταιρισμών από 21 σε τουλάχιστον 10.

Άμεση παρέμβαση, μέσω Αναφοράς που κατέθεσα στη Βουλή, που απευθύνονταν στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και στον Υπουργό Υγείας Κ. Βασίλειο Κικίλια για τα προβλήματα και τις οικονομικές επιπτώσεις, λόγω του Covid 19, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδοντιάτρων.

Παρέμβαση μέσω Αναφοράς που κατέθεσα προς την Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα Τουριστικά Γραφεία και τους ιδιοκτήτες Τουριστικών λεωφορείων του Νομού Τρικάλων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον συγκεκριμένο κλάδο, λόγω της πανδημίας.

Άμεση παρέμβαση σχετικά με σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού Πολυνερίου, Δήμου Πύλης, αναφορικά με την παροχή τηλεφωνικού δικτύου και τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας αλλά και να επιτύχουμε την διευθέτηση και ικανοποίηση αιτημάτων σημαντικών για την περιοχή.

Ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων παίρνει σάρκα και οστά. Κατά την επίσκεψή μου στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έθεσα και ανέλυσα εκτενώς την ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών στο Νομό Τρικάλων, καθώς ο Νομός Τρικάλων διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα Καταστήματα Κράτησης της χώρας μας.

Σύμπλευση με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη σχετικά με την έγκριση, κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2019-2020, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ. Νομού Τρικάλων.

Κατόπιν συνάντησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο επιτύχαμε να ικανοποιηθεί το υποβληθέν αίτημα από κατοίκους του χωριού Ροπωτού, όπως και του προέδρου αυτού κ. Λαμπρογιώργου, αναφορικά με το ζήτημα της άμεσης εκτέλεσης από τη ΜΟΜΚΑ των χωματουργικών εργασιών , που είχε αιτηθεί ο Δήμος Πύλης.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ.Κώστα Καραμανλή, με στόχο να τεθούν, καταρχήν, το καίριο ζήτημα της απουσίας βασικών οδικών αξόνων στο Νομό, όπως για παράδειγμα η σύνδεση του Βορείου Τμήματος της Ε65 με την Εγνατία Οδό , ο άξονας Πύλης- Άρτας, καθώς και η έλλειψη σιδηροδρομικών συνδέσεων της περιοχής μας με την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και συζήτηση με τον Υπουργό κ. Βρούτση επί των ασφαλιστικών θεμάτων.

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, όπου έθεσα στον Υπουργό, το ζήτημα της άμεσης σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων στο δίκτυο φυσικού αερίου, στο οποίο ο Κώστας Τσιάρας ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση του έργου, το οποίο θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την καλύτερη λειτουργία του κτιρίου.

Με την επίσκεψή μου στο Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης συνάντησα τον αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Υφυπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά ,όπου ενημερώθηκα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ΕΛΤΑ ,τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του gov.gr, αλλά και για τους επόμενους στόχους της Κυβέρνησης στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας.

Σε επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκα διαδοχικά με τον αρμόδιο για θέματα Αντεγκληματικής Πολιτικής , Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ.Μιχάλη Καραμαλάκη. Έθεσα εκ νέου στον Υφυπουργό το ζήτημα της ενίσχυσης των φυλακών με προσωπικό όλων των κλάδων και την ανάγκη μείωσης του αριθμού των κρατουμένων. Στη συνάντηση με τον Aρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Καραμαλάκη , του έθεσα την άμεση ανάγκη , να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον ορεινό όγκο της Πύλης και της Καλαμπάκας, μέσω της δημιουργίας μιας επιπλέον Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ), με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή.

Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξής τους.

Επισκέφθηκα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συναντήσει τον αρμόδιο για θέματα Αντεγκληματικής Πολιτικής , Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου .Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Τρικάλων και συγκεκριμένα το πρόβλημα της υποστελέχωσης του προσωπικού όλων των κλάδων και κυρίως του φυλακτικού προσωπικού.

Συναντήθηκα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, προκειμένου ο ΟΑΕΔ να δύναται να καλύψει τις απαιτήσεις σε κτιριακές υποδομές , διατροφή , καθαριότητα και λοιπά, για τη φιλοξενία επιπλέον 50 βρεφών -νηπίων στην υπάρχουσα δομή του, στα Τρίκαλα.

Κατά επίσκεψή μου στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη έθεσα το ζήτημα της ένταξης της περιοχής των Χασίων του Δήμου Μετεώρων στο υπό κατάρτιση «Σχέδιο Διαχείρισης Μετεώρων».

Άμεσα αποτελέσματα είχε η παρέμβαση μου για το τηλεοπτικό σήμα από την Digea, αφού είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στο γραφείο του τελευταίου στην Αθήνα, όπου του έθεσα το αίτημα για την ελλιπή κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος από την Digea σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να μην έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια.

Παρέμβαση μου στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες,προκειμένου να μην διαταραχθεί προς το παρόν η υπάρχουσα εργασιακή κατάσταση των καθαριστριών –να μην απολυθούν -και σε κάθε περίπτωση να ανευρεθεί ένας μόνιμος, νόμιμος και δίκαιος τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Αναφορικά με τα θέματα της επικαιρότητας της χώρας μας αλλά και του Νομού Τρικάλων τακτική ήταν και είναι η εμφάνισή μου σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Διαθέσιμοι οι σύνδεσμοι της ιστοσελίδας αλλά και του youtube όπου είναι αναρτημένες όλες οι συνεντεύξεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr