Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Βροχές και τη νέα εβδομάδα

0 238

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα μας με έντονα καιρικά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές.

Σε πρόβλεψή του ο Μετεωρολόγος κ. Καλλιάνος αναφέρει σχετικά για τον καιρό από σήμερα Σάββατο.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όσο και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική και πιθανότατα θα εκδηλωθούν ακόμη και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή της χώρας τους 28-29°C και τοπικά τους 30°C ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες μιας και η ένταση τους, ως μέγιστες ριπές, δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ και αυτό στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας από τις βροχές και τις καταιγίδες και ιδιαίτερα τα ηπειρωτικά τμήματα. Έτσι, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο (στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει και την Παρασκευή) οι οποίες φαίνεται ότι θα έχουν κάποια δυναμική ιδιαίτερα από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Επειδή κατά τη διάρκεια της επικείμενης κακοκαιρίας τα φαινόμενα ιδιαιτέρως στα ηπειρωτικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους σε περίπτωση που εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Λόγω του ότι αναμένεται σε τοπικό επίπεδο να εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε λίγη ώρα, θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πλημμυρών και υπερχείλισης χειμάρρων ή ποταμών.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη νέα εβδομάδα, με τις βροχές, τις μπόρες και τις τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους σε αρκετές περιοχές κυρίως του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα από τη μέση τιμή για την εποχή.

Καλή απόλαυση της βροχής και προσοχή στα κατά τόπους έντονα φαινόμενα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.