Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

0 1.017

Παρασκευή, 29-5-2020 – Τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς επίσης και στο βόρειο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Άνεμοι, από Δυτικές διευθύνσεις, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στην ηπειρωτική Ελλάδα από 7 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά, το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι το πρωί Βοριάδες, το απόγευμα Νοτιάδες, 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική, το πρωί ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα τοπικές βροχές με πιθανή καταιγίδα, το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Βορειοδυτικοί, το απόγευμα Νοτιάδες 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Σάββατο, 30-5-2020
Τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι συννεφιά με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά, καθώς και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Κυριακή, 31-5-2020
Αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ισχυρότερες στο Ιόνιο και το μεσημέρι και το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Δυτικοί, στο Αιγαίο Νότιοι, 3- 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα άνοδο.

Δευτέρα, 1-6-2020
Άστατος με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις πρωινές ώρες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. ΟΙ άνεμοι στο Ιόνιο Βοριάδες, στο Αιγαίο Νοτιάδες 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

πηγή: makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr