Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

0 958

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με την Επαγγελματική Σχολή Ξυλογλυπτικής και Διακόσμησης Επίπλου Καλαμπάκας, προσφέρουν μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά 9 έως 12 ετών, με σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την παραδοσιακή αυτή μορφή τέχνης.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στις 11:00 π.μ. και ξεκινά με το σχεδιασμό ενός αντικειμένου με ελεύθερο χέρι. Το πλάνο περιλαμβάνει τη γενική σχεδίαση της μορφής ενός ψαριού όπως την αντιλαμβάνεται κάθε παιδί με τη φαντασία του και με τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή.

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο, που περιλαμβάνει την μεταφορά του σχεδίου που έχει ήδη υλοποιηθεί, στο ξύλο,  με τη βοήθεια ριζόχαρτου ή carbon. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η επίδειξη των τεχνικών της ξυλογλυπτικής σε πάγκο εργασίας και με τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μορφοποιηθεί ανάγλυφα η μορφή του ψαριού.

Στο εργαστήριο της τελευταίας μέρας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου,  θα συνδυαστεί η τέχνη της ζωγραφικής με την τέχνη της ξυλογλυπτικής, όπου τα παιδιά καλούνται να ζωντανέψουν τις ξύλινες κατασκευές, χρησιμοποιώντας χρώματα τέμπερας με τη χρήση πινέλου ή και των δαχτύλων πιο ελεύθερα.

Λόγω των απαραίτητων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, απαιτείται προεγγραφή για την παρακολούθηση του εργαστηρίου, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες (μέγιστος αριθμός 12 παιδιά).

Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν από τους κ. Κοτσίρα Αναστάσιο, ΠΕ Καλών τεχνών και κ. Καραμούτσιο Αντώνιο, ΔΕ Ξυλογλυπτικής, τους οποίους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και προθυμία.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr