ΕΡΓΑΝΗ: Πότε ανοίγει η εφαρμογή για την παράταση αναστολής εργασίας από τις επιχειρήσεις

0 719

Να τονιστεί πως επειδή η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή, μόνο το 10% των επιχειρήσεων και των εργαζομένων επιστρέφουν στην εργασία τους, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα για την ανάκληση της αναστολής. Ταυτόχρονα, με βάση τα νέα μέτρα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τροποποιήσουν αναλόγως το ωράριο λειτουργίας τους και πάλι μέσα από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Την ίδια ώρα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά μπορούν να παρατείνουν την αναστολή για τον μήνα Μάιο. Με επείγουσα ανακοίνωση λοιπόν του υπουργείου εργασίας, διευκρινίζεται ο χρόνος στον οποίο μπορούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να ανανεώσουν την εργασιακή τους κατάσταση μπέσα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι όποιες αλλαγές θα υποβληθούν συγκεντρωτικά στην ΕΡΓΑΝΗ στο τέλος του Μαΐου. Το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει λεπτομερείς όρους εφαρμογής τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας για την ΕΡΓΑΝΗ

«Για την εφαρμογή της ΠΝΠ 90 /1.5.2020 και συγκεκριμένα των άρθρων 10, 11 και 13 που αναφέρονται:

α) στην παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας κατά το μήνα Μάιο για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτουργούν ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά,
β) στην οριστική ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτουργούν ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά και
γ) στην προσαρμογή των ωραρίων εργασίας με τα ωράρια λειτουργίας των επιχειρήσεων αντίστοιχα,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ
ότι οι όποιες μεταβολές πραγματοποιηθούν και θα αφορούν την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα υποβληθούν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ συγκεντρωτικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Για τους λεπτομερείς όρους εφαρμογής θα εκδοθούν σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις».

thecaller.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.