Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του εργαστηρίου ξυλογλυπτικής

0 447

Το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του εργαστηρίου ξυλογλυπτικής που γίνεται σε συνεργασία με τη Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας, μοναδική δημόσια σχολή με την ειδικότητα Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου στην Ελλάδα.

Στη πρώτη φάση τα παιδιά ασχολήθηκαν με το σχεδιασμό ενός αντικειμένου, συγκεκριμένα ενός ψαριού, με ελεύθερο χέρι. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απεικόνισης του σχεδίου που έχουν ζωγραφίσει πάνω στο ξύλο. Τα παιδιά έμαθαν για τεχνικές διακόσμησης, αισθητικούς κανόνες, διάφορα είδη εργαλείων και για τα ποικίλα είδη ξύλου.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να δώσει μια γεύση στα παιδιά από τις τεχνοτροπίες σκαλίσματος και τη μακροχρόνια παράδοση της ξυλογλυπτικής τέχνης.

Ευχαριστούμε πολύ τον ξυλογλύπτη κ. Καραμούτσιο Αντώνιο για την επίδειξη των τεχνικών και την υλοποίηση του εργαστηρίου.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία φάση του εργαστηρίου, όπου τα παιδιά, χρησιμοποιώντας χρώματα, θα ζωντανέψουν τις ξύλινες κατασκευές τους!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.