Α.Σ Μετέωρα: Αν επαληθευτούν τα σενάρια αναδιάρθρωσης θα μείνουν στην Γ’ Εθνική

0 1.383

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια αναδιάρθρωσης στην Γ’ Εθνική κατηγορία το τελευταίο διάστημα. Και κάτι τέτοιο είναι λογικό από τη στιγμή που έχουν περάσει 40 μέρες που έχουν διακοπεί όχι μόνο τα πρωταθλήματα, αλλά  ακόμα και οι προπονήσεις.

Το sportskalampaka.gr παρουσίασε χθες ένα σενάριο που λέει όσον αφορά τον υποβιβασμό των ομάδων πως θα υποβιβασθούν οι ομάδες που απέχουν 5 βαθμούς και πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στον 3ο όμιλο, στον όμιλο των Μετεώρων αυτή τη στιγμή η ζώνη του υποβιβασμού είναι στους 32 βαθμούς καθώς τόσους έχει η Αταλάντη που είναι 8η και τελευταία ομάδα που είναι στις ομάδες που μένουν στην κατηγορία. Τα Μετέωρα ισοβαθμούν στην 9η θέση με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου με 28 βαθμούς, άρα απέχουν 4 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού οπότε αν ισχύσει αυτό τότε θα μείνουν στην Γ’ Εθνική, πάντα σε περίπτωση που διακοπεί οριστικά.

Στο e-protelemeos.gr αναφέρει τα εξής όσον αφορά την περίπτωση αναδιάρθρωσης στην Γ’ Εθνική:

“Για την Γ’ Εθνική ή Δ’ Ερασιτεχνική περιφερειακή, (άγνωστο τι ονομασία θα δοθεί), είναι απροσδιόριστος ο αριθμός των ομίλων και ομάδων.

Τούτο είναι πιθανό να αποφασιστεί στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Ακούγεται για δέκα (10) ή και για δώδεκα (12) ομίλους των δεκαέξι (16) ή δεκαοκτώ (18) ομάδων, σύνολο εκατόν εξήντα (160), ή εκατόν ενενήντα δύο (192) ή διακόσιες δέκα έξι (216)!

Εδώ θα γίνει παιχνίδι με τις ενώσεις ενόψει εκλογών με άλλοθι τον κορωναϊό(!!!), ίσως προαχθούν από τις ενώσεις και οι δεύτερες ομάδες σύνολο πενήντα τρείς (53, ή από αγώνες κατάταξης (μπαράζ) οι είκοσι οκτώ(28)!!! Επαναλαμβάνουμε, όλα είναι ανοιχτά.”

Επίσης σήμερα η Αταλάντη που βρίσκεται στον όμιλο των Μετεώρων και με τη μέχρι τώρα βαθμολογία είναι μέσα στις ομάδες που μένουν στην κατηγορία έβγαλε δελτίο τύπου και αναφέρει τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ”ΑΤΑΛΑΝΤΗ” λαμβάνοντας υπ’ όψη την πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου θεωρεί αδύνατη τη συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όσο και των τοπικών πρωταθλημάτων κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λόγω του κορονοϊού.

Η υγεία όλων είναι αυτό που προέχει πάνω από όλα.

– Για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές-προπονητές-υπεύθυνοι των ομάδων, καθώς και οι διαιτητές να έχουν περάσει τα απαραίτητα τεστ, κάτι το οποίο φαντάζει αδύνατο.

– Οι αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, κάτι το οποίο μηδενίζει τα ελάχιστα έσοδα των ερασιτεχνικών ομάδων επιβαρύνοντας πιο πολύ την ήδη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και δεδομένου της απουσίας κρατικής ενίσχυσης φαντάζει αδύνατη η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

– Είναι αδιανόητο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μετά από μία τόσο μεγάλη αποχή να τους ξαναβάλεις να αγωνιστούν θέτοντας τους σε κίνδυνο τραυματισμών και ενώ όλοι είναι εργαζόμενοι.

– Θεωρούμε ότι θα πρόκειται για αλλοίωση των πρωταθλημάτων της Γ΄ Εθνικής όσο και των τοπικών σε περίπτωση που η Ε.Π.Ο. αποφασίσει να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το σύνολο των ομάδων δεν θα βρίσκονται στην πρέπουσα φυσική κατάσταση. Άλλες ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν αδιάφορους αντιπάλους που θα παραταχθούν όπως – όπως, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν ομάδες με βαθμολογικό ενδιαφέρον.

– Θα είναι επικίνδυνη η διεξαγωγή των αγώνων από κλιματολογικής πλευράς μεσημβρινές ώρες τους θερινούς μήνες, ενώ στις μεγάλες κατηγορίες μπορούν να αγωνιστούν και βραδινές ώρες.

Βλέπουμε ότι ακόμη και στην Super League θέλουν την συνέχιση μεν αλλά….και όπως όπως για το τυπικό μέρος.

Η κρίση του κορονοϊου είναι η τέλεια ευκαιρία για την Ε.Π.Ο. να αλλάξει το ποδόσφαιρο και να κοιτάξει την επόμενη ημέρα….

Να κοιτάξει την ενίσχυση και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο την ”βιτρίνα”.

Να προσπαθήσει να στηρίξει τους ερασιτεχνικούς συλλόγους και κατά προέκταση τους ανθρώπους που τους συντηρούν και πληρώνουν από το υστέρημά τους, με μόνο λόγο την κοινωνική προσφορά, διαφορετικά θα αποχωρήσουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες.

Σε συνεργασία με τις Ενώσεις, την κεντρική εξουσία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να προβούν σε κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων των ερασιτεχνικών σωματείων (μετακινήσεις – έξοδα διαιτησίας κ.τ.λ.)

Πολλές τοπικές Ε.Π.Σ. παρατηρούμε με επιστολές τους ότι έχουν τονίσει το πρόβλημα στην ομοσπονδία”.

Επίσης η ιστοσελίδα notosport.eleftheriaonline.gr αναφέρει τα εξής: “Στην περίπτωση λοιπόν που αποφασιστεί η διακοπή της Γ’ εθνικής, το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβουν οι πρωταθλητές των 8 ομίλων και θα υποβιβαστούν οι ομάδες που απέχουν πάνω από πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού”.

sportskalampaka.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr