Αυτά είναι τα 10 οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0 971

Με την ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία σειρά οικονομικών μέτρων με σημαντικότερα ότι παρατείνεται η προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος Ιουλίου, ότι θα συνεχίσουν να επιδοτούνται για όσο διάστημα χρειαστεί άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι κι όσων εργαζομένων οι επιχειρήσεις που τους παρέχουν τα προς το ζην παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιδοτηθούν και οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν σε επιχειρήσεις καταρρακωμένες από την πανδημία κι ενδεχομένως θα εργάζονται με νέο καθεστώς εργασίας, όπως για παράδειγμα την μειωμένη απασχόληση. Πρόσθεσε ότι θα εφαρμοσθεί σχέδιο-εξπρές για τον τουρισμό, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να στηρίζονται οι επιχειρήσεις που έχουν μειωμένο τζίρο λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε:

  1. – Συνεχίζεται η χορήγηση αποζημίωσης των εργαζόμενων μέχρι τέλος Μαΐου
  2. – Συνεχίζονται τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους
  3. – Οσοι εργαζόμενοι επιστρέφουν με μειωμένο ωράριο και οι επιχειρήσεις θα έχουν μικρότερο τζίρο, οι αποδοχές τους θα στηρίζονται από την Πολιτεία
  4. – Πρόσθετη ενίσχυση σε επιχειρηματίες κι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα προγράμματα στήριξης.
  5. – Παρατείνεται ως το τέλος Ιουλίου 2020 η προστασία της πρώτης κατοικίας
  6. – Στη διάθεση των επιχειρήσεων παραμένουν όλα τα εργαλεία (επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδότηση ενοικίου κτλ)
  7. – Μέσα στον Μάιο ξεκινά το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων ως 80% για κεφάλαια κίνησης ύψους 7 δισ. ευρώ
  8. – Συνολικά πάνω από 5 δισ. αναμένεται να δαπανηθούν σε απευθείας ενίσχυση και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση αγοράς
  9. – Εξήγγειλε νέο πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί τη δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος. Θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό.
  10. – Για επιχειρήσεις: 6μηνη αναβολή ΦΠΑ, εισφορών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.