Ίσως ανοίξουν νωρίτερα καφετέριες, εμπορικά και εστιατόρια

0 741

Νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, όπως έχει προγραμματιστεί βάσει του κυβερνητικού σχεδίου, ίσως ανοίξουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια.

Όπως είπε ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Mega, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 18 Μαΐου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε πως γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε.

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας, είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Αναφέρθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια – χωρίς επιπλέον χρέωση. «Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τιμής των μασκών μίας χρήσης, σημειώνοντας ότι έχουν πέσει στα 55 λεπτά και θα πέσουν κάτω και από τα 50 λεπτά. «Σίγουρα δεν βρίσκονται στις τιμές που ήταν προ κρίσης αλλά είναι και θέμα πρώτης ύλης, που είναι πιο ακριβή», είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.