Έτσι ανοίγει η Ελλάδα τα σύνορα στους τουρίστες 1 Ιουλίου

1 2.532

Το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι αναμφισβήτητα ο τουρισμός.

Αδιαμφισβήτητη είναι και η «χασούρα» που θα έχουν τόσο όσοι βιοπορίζονται από τον τουρισμό, όσο και το κράτος, που θα δει μειωμένα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Γι αυτό το λόγο κυβέρνηση και φορείς εργάζονται πυρετωδώς για να εκπονήσουν ένα βιώσιμο πλάνο και να διασωθεί η σεζόν. Σύμμαχος θα είναι για άλλη μια φορά ο καιρός με τις προβλέψεις για ένα εκ των θερμότερων καλοκαιριών των τελευταίων πολλών ετών να διευρύνει τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό το 80% του τζίρου τους, το «καθαρίζουν» Ιούλιο και Αύγουστο και για εκείνο το διάστημα προσανατολίζονται άπαντες στο να δουλέψουν στο φουλ οι μηχανές της τουριστικής μηχανής.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε το στίγμα με τις δηλώσεις του κι αναφέρθηκε στο τριπλό σχέδιο για τον τουρισμό. «Ετσι όπως είναι τα πράγματα, επαναξιολογούμε την υπερτοπική κίνηση, δηλαδή την κίνηση προς τα νησιά στις 18 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά, την 1η Ιουλίου θα ανοίξουμε για τον εξωτερικό τουρισμό, δηλαδή με τα εποχικά ξενοδοχεία» δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

Ανακοίνωσε δε, ότι στις 15 Μαΐου θα υπάρχει ένα πλήρες σχέδιο για τον τουρισμό το οποίο θα περιλαμβάνει πρώτον, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται από όσους προσέρχονται σε τουριστικούς προορισμούς, δεύτερον την ενίσχυση των υγειονομικών δομών, όπου απαιτείται, και τρίτον, τα πρωτόκολλα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος. «Είναι μια στρατηγική επιχειρησιακού σχεδίου από άκρη σε άκρη», τόνισε και συμπλήρωσε: «Για μας είναι κρίσιμη η περίοδος 15-20 Μαΐου», καθώς την εβδομάδα εκείνη θα καταγραφούν οι συνέπειες από το μερικό άνοιγμα.

Ο διεθνής Τύπος «στέλνει» τουρίστες στην ασφαλή Ελλάδα

Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, έχουν «καλές πιθανότητες» να ανοίξουν σύντομα για τον τουρισμό, εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Αλεξης λέει

    Τρομάρα τους θέλουν και τουρισμό για φέτος..να παρακαλάνε να βγει εμβόλιο σε κάνα χρόνο να σωθεί ο κλαδος του χρόνου…Καλαμπάκα σε σούπερ μάρκετ ,καφετέριες κλπ δεν μπαίνω ουτε με επιδότηση αν έρθουν Κινέζοι,Ιταλοί ,Άγγλοι γερμανοι,Γάλλοι κορεάτες η εξωγήινοι…Αγορές μόνο από τα Τρίκαλα….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr