Φράουλες και αίμα


Σαν τα ζώα μέσα σε αυτοσχέδια παραπήγματα της ντροπής, έναντι υψηλού ενοικίου, εξακολουθούν να ζουν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια στους τσιφλικάδες φράουλας της περιοχής.

Image
0 260


Σαν τα ζώα μέσα σε αυτοσχέδια παραπήγματα της ντροπής, έναντι υψηλού ενοικίου, εξακολουθούν να ζουν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια στους τσιφλικάδες φράουλας της περιοχής.


Παρά τις εισαγγελικές διώξεις και την πανελλήνια κατακραυγή, ντόπιοι τσιφλικάδες, παραβλέποντας προκλητικά τους νόμους, εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται με τον πλέον άθλιο τρόπο τους αλλοδαπούς εργάτες, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη με τη σιωπηλή ανοχή των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηλείας και της Αστυνομίας.

Χθες το απόγευμα, ένα από τα παραπήγματα της ντροπής που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Μανωλάδας φιλοξενώντας πάνω από δέκα Βούλγαρους εργάτες, τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες προκαλώντας πανικό και αναστάτωση στην περιοχή. Μετά την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αφού κατέστρεψε ολοσχερώς το παράπηγμα μαζί με τα φτωχικά υπάρχοντα των αλλοδαπών εργατών.

Πριν από τρία χρόνια, ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών Νικόλαος Χανιάς, με αφορμή παρόμοια περιστατικά που είχε επιληφθεί η υπηρεσία του, με έγγραφό του προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας ζητούσε την κατάργηση των «καταυλισμών της ντροπής».

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών ρωτούσε τους αρμόδιους «αν με αυτούς τους σύγχρονους άθλιους στα πόδια τους» έχουν προβεί σε κάποιες ενέργειες σχεδιασμού υποδοχής και καταγραφής τους και σημείωνε: «Υπάρχουν άραγε πολεοδομικές παραβάσεις; Ποιος και με τίνος την άδεια κατασκευάζονται αυτά τα εκτρώματα; Ολοι γνωρίζουμε ότι και στάβλο ή κοτέτσι να κατασκευάσεις στο χωράφι σου, απαιτείται άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής».

«Η ανθρώπινη χωματερή, που παρόμοιες υπάρχουν και σε άλλα μέρη της πεδινής Ηλείας, με πολλή επιείκεια θα λέγαμε ότι παραπέμπει σε εικόνα τριτοκοσμικής χώρας· σαφώς και πρόκειται για κάτι χειρότερο. Η υπηρεσία μας είναι δυστυχώς η μόνη που συμμετέχει στην τελευταία πράξη του δράματος αυτών των ανθρώπων…», ανέφερε ο κ. Χανιάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr