Υπόθεση άγριου βασανισμού κρατουμένου

Υπόθεση άγριου βασανισμού κρατουμένου από αστυνομικούς, καθώς και άλλα σοβαρά αδικήματα σε βάρος του, ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

0 390

Υπόθεση άγριου βασανισμού κρατουμένου από αστυνομικούς, καθώς και άλλα σοβαρά αδικήματα σε βάρος του, ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπόθεση άγριου βασανισμού κρατουμένου από αστυνομικούς, καθώς και άλλα σοβαρά αδικήματα σε βάρος του, ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ύστερα από παραγγελία του υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Τσιατούρας, έθεσε σήμερα σε διαθεσιμότητα επτά αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Κορίνθου και συγκεκριμένα τους διοικητή, αστυνομικό υποδιευθυντή, δύο ανθυπαστυνόμους, δύο αρχιφύλακες και δύο αστυφύλακες, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και παράλληλα διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δύο αρχιφύλακες προσήγαγαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από παράπονα πολιτών, ένα Ρουμάνο, 35 ετών, τον οποίον όμως κακοποίησαν βάναυσα και σύμφωνα με καταγγελία του τού πήραν τα χρήματα που είχε πάνω του και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας κανονίσθηκε έκτακτη μεταγωγή του Ρουμάνου στις φυλακές Ναυπλίου αλλά σύμφωνα με καταθέσεις ο διοικητής του τμήματος έδωσε εντολή στους τέσσερις αστυνομικούς που θα συνόδευαν τους κρατούμενους να πετάξουν τον 35χρονο σε ερημική περιοχή. Αυτό και έγινε αλλά μία ημέρα αργότερα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε ο 35χρονος σε κακή κατάσταση σε χωράφι στη περιοχή Ανυθίου Αργολίδας από συμπατριώτη του που είχε πάει εκεί για δουλειά ο οποίος ειδοποίησε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Άργους.

Από την προανάκριση που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους προέκυψε τι είχε συμβεί και ενημερώθηκε ο ταξίαρχος αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας ο οποίος ενημέρωσε αμέσως το Αρχηγείο και κινήθηκαν οι διαδικασίες σε βάρος των υπαίτιων αστυνομικών.

Οι δύο αρχιφύλακες που έκαναν την προσαγωγή κατηγορούνται για βασανιστήρια και άλλες προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βαριές σωματικές βλάβες και υπεξαίρεση.

Οι άλλοι τέσσερις αστυνομικοί που έκαναν τη μεταγωγή κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο και παράνομη κράτηση, ενώ ο διοικητής του τμήματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε όλα τα αδικήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr