Υποχρεωτικός έλεγχος ΚΤΕΟ και για δίκυκλα από το 2008

Υποχρεωτικά από ΚΤΕΟ θα περνούν σύντομα και τα δίκυκλα, όπως όλα τα υπόλοιπα οχήματα. Ο έλεγχος αναμένεται να έχει θεσμοθετηθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη και να ισχύσει από το φθινόπωρο του 2008.

0 188

Υποχρεωτικά από ΚΤΕΟ θα περνούν σύντομα και τα δίκυκλα, όπως όλα τα υπόλοιπα οχήματα. Ο έλεγχος αναμένεται να έχει θεσμοθετηθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη και να ισχύσει από το φθινόπωρο του 2008. Υποχρεωτικά από ΚΤΕΟ θα περνούν σύντομα και τα δίκυκλα, όπως όλα τα υπόλοιπα οχήματα. Ο έλεγχος αναμένεται να έχει θεσμοθετηθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη και να ισχύσει από το φθινόπωρο του 2008.
Η αρχή θα γίνει με τα «επαγγελματικά» δίκυκλα -ενοικιαζόμενα, κούριερ, διανομών φαγητού- τα οποία οδηγούνται από ενοικιαστές και διανομείς, τόσο για την ασφάλεια των ιδίων όσο και για τον περιορισμό της ηχορρύπανσης. Αργότερα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις κατηγορίες των δικύκλων, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 2.000.000.
Με απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ έως το Μάρτιο θα καθιερωθεί και στη χώρα μας ο τεχνικός έλεγχος των δικύκλων, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστρία.
Ειδικότερα όσον αφορά στα δίκυκλα, προωθείται η καθιέρωση των περιοδικών τεχνικών ελέγχων και η τήρηση Κάρτας Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων (ΚΤΕΔ), τόσο για τα καινούργια δίκυκλα όσο και για τα μεταχειρισμένα.
Το παράβολο για τους ελέγχους των δικύκλων στα ΚΤΕΟ δεν θα ξεπερνά τα 15 ευρώ, ενώ η ΚΤΕΔ για τα καινούργια δίκυκλα θα εκδίδεται τέσσερα χρόνια μετά την αρχική έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους και θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.