Τροφοδοσία με καύσιμα

Σταδιακή ομαλοποίηση αναμένεται να υπάρξει στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, μετά την απόφαση για αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων, ενώ συνεχίζεται επ’ αόριστον η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, μέσα σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων, με 43 ψήφους υπέρ και 29 κατά.

0 294

Σταδιακή ομαλοποίηση αναμένεται να υπάρξει στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, μετά την απόφαση για αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων, ενώ συνεχίζεται επ’ αόριστον η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, μέσα σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων, με 43 ψήφους υπέρ και 29 κατά. Σταδιακή ομαλοποίηση αναμένεται να υπάρξει στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, μετά την απόφαση για αναστολή της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων, ενώ συνεχίζεται επ’ αόριστον η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, μέσα σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων, με 43 ψήφους υπέρ και 29 κατά. Η αναστολή δεν προήλθε από την απόλυτη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά όπως δήλωσε ο ΓΓ της ομοσπονδίας Άγγελος Φάλαρης: "Πήραμε την ευθύνη με βάση το κοινό καλό να αναστείλουμε την απεργία. Δεσμευόμαστε να ανεφοδιάσουμε και το πιο απομακρυσμένο χωριό από τις 6πμ το πρωί της Πέμπτης".
Σε ερώτηση για το αν φοβούνται αντίποινα ή αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες φορτηγών, απάντησε ότι πιστεύομε ότι οι συνάδελφοι θα σκεφτούν το κοινό καλό και θα συμπαρασταθούν.
Οι βυτιοφορείς πάντως επέμειναν στο θέμα του κομίστρου λέγοντας ότι δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Στο πολιτικό επίπεδο, ερωτηθείς την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας ομάδας που ζητά την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση να μην στηρίξει οποιαδήποτε λύση της απεργίας σε βάρος της οδικής ασφάλειας των πολιτών.


Νωρίτερα κύκλοι του Υπουργείου Μεταφορών, απαντώντας στο αίτημα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων για αυξήσεις στα κόμιστρα πέραν του 5% που θα ισχύσουν από τις 19 Μαΐου, επισημαίνουν ότι επιπλέον αυξήσεις θα πυροδοτούσαν νέο κύμα ακρίβειας και πληθωριστικών πιέσεων. Σε ό,τι αφορά στα θέματα περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών και βυτιοφόρων στις εθνικές οδούς πηγές του Υπουργείου Μεταφορών τονίζουν ότι τα όσα συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι μία ισορροπημένη λύση για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και για την ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου και των μεταφορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr