Σ. Μερεντίτη – Συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων κ. Σούλας Μερεντίτη με θέμα τη συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ. Στην ερώτηση της κ. Μερεντίτη απάντησε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Μιχάλης Λιάπης.

0 370

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων κ. Σούλας Μερεντίτη με θέμα τη συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ. Στην ερώτηση της κ. Μερεντίτη απάντησε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Μιχάλης Λιάπης. Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων κ. Σούλας Μερεντίτη με θέμα τη συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ.
Στην ερώτηση της κ. Μερεντίτη απάντησε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Μιχάλης Λιάπης. Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα του θέματος, δήλωσε ότι οι προτάσεις της Βουλευτού Τρικάλων είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και θα ξεκινήσει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης δήλωσε, ότι αν χρειαστεί θα αναλάβει άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας ότι η προστασία των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικό θέμα.
Η τρικαλινή Βουλευτής ξεκίνησε την τοποθέτηση της, λέγοντας ότι είχε ξανακαταθέσει την ίδια ακριβώς ερώτηση προ εννέα μηνών στον προκάτοχο του, ο οποίος ενώ είχε δεσμευθεί να λάβει μέτρα δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια.
Η Τρικαλινή Βουλευτής κατέθεσε στο σώμα τις ακόλουθες προτάσεις:
1. Την επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων, που θα φτάνουν μέχρι την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των πρακτορείων που δέχονται πονταρίσματα από ανήλικους.
2. Την διενέργεια εντατικών και αιφνιδίων ελέγχων στα Πρακτορεία από ειδικούς ελεγκτές του ΟΠΑΠ.
3. Την καθιέρωση ονομαστικών δελτίων και την καθιέρωση της επίδειξης της αστυνομικής ταυτότητας του καταθέτοντος το δελτίο.
4. Την οργάνωση ενημερωτικών δραστηριοτήτων-διαφημιστικές καμπάνιες για τους γονείς- που θα συμβάλλουν στην ανατροφή των παιδιών σε ένα περιβάλλον όπου ο τζόγος θεωρείται και είναι κοινωνικά αποδεκτός.
5. Την οργάνωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και με χορηγό τον ΟΠΑΠ, ειδικής ενημερωτικής καμπάνιας στα σχολεία όλης της χώρας για τις καταστροφικές συνέπειες του τζόγου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr