Σώοι και οι 12 ορειβάτες στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν για σχεδόν 9 ώρες 12 ορειβάτες μεταξύ αυτών και τέσσερεις ανήλικοι στον Όλυμπο. Είχαν ανέβει σε ύψος 2.200 μέτρων στη θέση «Κόψη Σχολείου Ράχη» και έχασαν τον προσανατολισμό τους όταν έπεσε το σκοτάδι.

0 380

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν για σχεδόν 9 ώρες 12 ορειβάτες μεταξύ αυτών και τέσσερεις ανήλικοι στον Όλυμπο. Είχαν ανέβει σε ύψος 2.200 μέτρων στη θέση «Κόψη Σχολείου Ράχη» και έχασαν τον προσανατολισμό τους όταν έπεσε το σκοτάδι. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν για σχεδόν 9 ώρες 12 ορειβάτες μεταξύ αυτών και τέσσερεις ανήλικοι στον Όλυμπο. Είχαν ανέβει σε ύψος 2.200 μέτρων στη θέση «Κόψη Σχολείου Ράχη» και έχασαν τον προσανατολισμό τους όταν έπεσε το σκοτάδι. Σώοι και αβλαβείς αναχώρησαν για τα σπίτια τους οι 14 ορειβάτες, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, που είχαν εγκλωβιστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων, στη θέση «Κόψη Σχολείου Ράχη», στον Όλυμπο, αφού όλοι οι ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με όσα κοινοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα ο Διοικητικής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κεσαπίδης.

Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, τέσσερα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης [Ε.Ο.Δ.], κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την ομάδα των ορειβατών, ώστε να βοηθήσουν την κατάβασή τους, ιδίως σε δύο δύσκολα σημεία – περάσματα.

Νωρίτερα, υπήρξε συνεχής επαφή, μέσω ασυρμάτου, μεταξύ Ε.Ο.Δ. και ορειβατών, γεγονός που διευκόλυνε τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Στις 9:35 εχθές το βράδυ ειδοποίησαν μέσω κινητού τηλεφώνου την πυροσβεστική και αμέσως εκκίνησε προς τοπ σημείο κλιμάκειο της ΕΜΑΚ από το Λιτόχωρο για την ανεύρεση τους.

Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετείχαν και ομάδες της ΕΜΑΚ, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου.

Ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές. Όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών της επιχείρησης είχαν αρχίσει να επιδεινώνονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr