Σχεδίαζε απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων

Απόδραση κατά τα πρότυπα του Βασίλη Παλαιοκώστα-με ελικόπτερο- σχεδίαζε μέσα από τις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός, φερόμενος ως αρχηγός του συνδικάτου εγκλήματος που απήγαγε τον εφοπλιστή Παναγόπουλο.

0 340

Απόδραση κατά τα πρότυπα του Βασίλη Παλαιοκώστα-με ελικόπτερο- σχεδίαζε μέσα από τις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός, φερόμενος ως αρχηγός του συνδικάτου εγκλήματος που απήγαγε τον εφοπλιστή Παναγόπουλο. Απόδραση κατά τα πρότυπα του Βασίλη Παλαιοκώστα-με ελικόπτερο- σχεδίαζε μέσα από τις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός, φερόμενος ως αρχηγός του συνδικάτου εγκλήματος που απήγαγε τον εφοπλιστή Παναγόπουλο.

Σχεδόν δύο μήνες πριν από την αποκάλυψη της υπόθεσης που απασχολεί πλέον τις δικαστικές αρχές, ο Παναγιώτης Βλαστός, όπως προκύπτει από τα κείμενα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών με άλλους εμπλεκόμενους, συζητά και σχεδιάζει την απόδρασή του με προορισμό τη Λατινική Αμερική.
Ο Π. Βλαστός συζητά με τον συγκατηγορούμενό του επιχειρηματία Γ. Τρομπούκη ακόμα και για το ενδεχόμενο να αγοράσουν ελικόπτερο που είχαν ήδη εντοπίσει στη Ζάκυνθο και μπορούσαν να το αποκτήσουν με 200.000 ευρώ, χωρίς βέβαια να φαίνονται οι ίδιοι. Για να καλύψουν τα ίχνη των προπαρασκευαστικών ενεργειών τους σκέφτονται να αγοράσουν το ελικόπτερο μέσω off shore εταιρείας, με έδρα τις Μαλδίβες. Σημειώνεται ότι ο Τρομπούκης έχει ομολογήσει ότι είχε παραλάβει λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου, γεγονός που απέδωσε στο ότι φοβόταν τον Βλαστό.
Επίσης σκόπευαν να δολοφονήσουν εκτός από τον Κώστα Ναστούλη και τη μητέρα του.
Στο μεταξύ μετά τον διευθυντή των φυλακών Αγιάς Χανίων με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού, Μανώλης Κουγιουμτζάκης.
Ο Κουγιουμτζάκης φέρεται να είναι ο άνθρωπος-κλειδί για τη μεταγωγή του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Αλικαρνασσού, που θεωρούνται πιο «ελαστικές».
Τέλος εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου έγκλειστοι των Φυλακών Τρικάλων απέχουν από το συσσίτιο της φυλακής, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς των αδειών. Σήμερα απείχε από το συσσίτιο το 1/3 των φυλακισμένων. Πάντως όπως υποστήριξε στην «Ε» ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος κ. Β. Ντάφος για την έκδοση άδειας απαιτείται μια ολόκληρη διαδικασία όπου προσμετρούνται αρκετοί παράγοντες με το πράσινο φως να ανάβει το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο.
 
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr